Suomeen saapuva Ne Obliviscaris julkaisi tulevan levyn ensisinglen – Omistettu Australian tuhoisissa maastopaloissa menehtyneille

Yhtye julkaisee uuden pitkäsoiton maaliskuussa 2023.

06.12.2022

Australialainen progemetalliyhtye Ne Obliviscaris julkaisee odotettua jatkoa vuoden 2017 Urn-pitkäsoitolleen tulevana keväänä. Uusi Exul-albumi ilmestyy 24. maaliskuuta 2023 ja nyt siltä on julkaistu maistiaisena ensimmäinen single Equus, jonka videon voit katsoa tuosta alempaa. Artikkelin lopusta löydät myös levyn kansitaiteen sekä kappalelistan.

Equus on omistettu niille, jotka menettivät henkensä tuhoisissa maastopaloissa, jotka riehuivat Australiassa vuosina 2019-202. Ihmisten lisäksi miljoonat eläimet kuolivat tai riistettiin luonnollisista elinoloistaan. Näiden palojen vaikutusta ei voi koskaan unohtaa tai jättää huomioimatta. Se on myös varoitus siitä, että maailma jossa elämme muuttuu niiden vahinkojen vuoksi, joita me lajina olemme sille aiheuttaneet”, yhtye kommentoi.

Ne Obliviscaris saapuu uuden levynsä tiimoilta Suomeen loppukeväästä. Yhtye konsertoi Helsingin Tavastia-klubilla 5. toukokuuta ja seuraavana päivänä Tampereen Klubilla. Ne Obliviscarisin mukana kiertueella esiintyy andorralainen progressiivista death metalia työstävä Persefone sekä jatsahtavasti djentin tuoksuista instrumentaali-progea tulkitseva Asymmetric Universe.

Exul-kappalelista:
1. Equus (12:13)
2. Misericorde I – As the Flesh Falls (7:33)
3. Misericorde II – Anatomy of Quiescence (9:22)
4. Suspyre (10:09)
5. Graal (8:53)
6. Anhedonia (3:43)

Lisää luettavaa