Suomeksi muristua death metalia salaliittoteorioiden maailmasta – esikoisensa julkaiseva Kompost tarjoaa uuden singlen

Debyyttilevynsä julkaiseva Kompost tarjoaa ensikuunteluun huomenna ilmestyvän singlen.

15.07.2021

Keski-Pohjanmaalla majaileva death metal -yhtye Kompost on saanut purkkiin ensimmäisen kokopitkän levynsä Pallor Mortisin, jonka on määrä ilmestyä 23. heinäkuuta.

Yhtyeen soundia on kuvailtu sekoitukseksi 1990-luvun Cannibal Corpsea ja Suffocationiä, mutta suomeksi kirjoitetut sanoitukset tuovat musiikkiin selkeän oman vivahteensa, minkä huomaa myös tulevan albumin kolmantena singlenä tarjottavalta Salaliittoteorialta.

”Ei ole enää täysin tarkkaa muistikuvaa, milloin Salaliittoteoria on tarkalleen ottaen sävelletty, mutta se oli toinen uusi, ep-julkaisujen jälkeinen biisi, mikä käytiin läpi syksyllä 2017″, kitaristi Jukka Kiviniemi pähkäilee.

”Kappaleiden sovitusvaihe ottaa aina aikansa, mutta Salaliittoteoria taisi olla musiikillisesti vain oikeiden rumpukomppien hakemista vaille valmis heti lähteissään. Rakenteeltaan se on jopa yllättävänkin yksinkertainen meidän biisiksi, ja siinä on vähän semmoista kunnianosoitusta Chuck Schuldinerille. Kokonaisuuden kruunasi vielä aivan perkeleen tarttuvat laulusovitukset ja sanoitukset Ilkan toimesta.”

”Biisin sanoitukset tein juhannuksena 2019, ajatuksella peilata molempien poliittisten äärilaitojen pölkkypäisyyttä ja internetin vaikutusta ilmiöiden eskaloitumiseen”, laulaja Ilkka Bister muistelee.

”Tekstit saivat uuden merkityksen Maga- ja Q-anon-ihmisten iskettyä Yhdysvaltain kongressitalolle tänä vuonna, joten tarkkanäköisiä oltiin. Tulevan levyn sanoitukset liikkuvat yleensä ottaen muutenkin yhteiskunnan ääri-ilmiöiden kuten uskontojen, rikosten ja epäkohtien ympärillä.”

Lisää luettavaa