Superdiesel täyttää energiavarastot ja nostattaa seuraavalle tasolle – ennakkokuuntelussa yhtyeen esikoislevy

Mukana myös biisikohtaiset kommentit.

Superdiesel
Kuva: Ricardo Santos

Vuonna 2016 perustettu ja viime keväänä Emergenza-bändikisassa kärkikahdeksikkoon selvinnyt helsinkiläinen rockyhtye Superdiesel julkaisee esikoispitkäsoittonsa Elevate torstaina 28. helmikuuta. Inferno tarjoaa tämän hyväntuulisen ja riffivetoisen rock ’n’ roll -paketin kuunneltavaksi ennakkoon jo nyt. Lisäksi laulaja Daniel Jakobsson avaa meille kunkin kappaleen taustoja tarkemmin.

”Levyssä on pohjimmiltaan kyse omalta mukavuusalueeltaan poistumisesta ja nousemisesta seuraavalle tasolle. Tämä pätee niin musiikkiin, rakkauteen kuin vaikkapa koko yhteiskuntaan, sillä status quo -tilan ylläpitäminen on vaarallista näissä kaikissa. Vain silloin, kun uskallat tehdä hypyn tuntemattomaan sinulle, voi tarjoutua mahdollisuus oppia lentämään ja nousta korkeuksiin”, Jakobsson pohjustaa.

Break Out

”Meillä oli tarve  tehdä vahva keikkojen aloitusbiisi, joka virittää yleisön oikeanlaiseen biletunnelmaan. Kun kuulin ensimmäistä kertaa tämän biisin kertosäeriffin, tiesin heti, että tässä se on. Kyseessä on hyvin konstailematon kappale, mitä tulee sanoituksiin tai rakenteeseen ja aina tarkoitus onkin saada porukka unohtamaan huolensa ja tarttumaan hetkeen.”

Memory Lane

”Kappale kulki pitkään työnimellä ’Musetus’.  Ensimmäisessä versiossa oli kuultavissa todella vahvoja Muse-vaikutteita, mutta lopulta biisi kuitenkin kehittyi ja muuttui aivan toisenlaiseksi. Memory Lane on alusta lähtien ollut yksi suosikeistani, ja siksi päädyinkin tekemään kolme erilaista versiota sen melodiasta, jotta saisin kappaleesta irti kaiken sen potentiaalista.

”Sanoitukset ovat tavallaan aika poliittiset, sillä olen huolissani siitä suunnasta, mihin yhteiskunta on nyt menossa. Biisissä unelmoidaankin ajasta, jolloin tulevaisuus näytti vielä valoisalta.”

To Dare Is to Live

”Tämän kappaleen kertosäkeestä haluttiin tehdä niin iso kuin mahdollista. Se on meidän näkemyksemme areenarockista ja tätä on varmasti todella hauskaa soittaa keikoilla. Säkeistöt on aika intiimejä tunnelmaltaan ja saa kertsin kuulostamaan entistäkin isommalta.

Sanoitukset kertovat taas riskien ottamisesta ja mukavuusalueelta poistumisesta, koska eihän siellä koskaan tule mitään jännää tapahtumaan!”

Elevate

”Levyn nimikappale kiteyttää miltä Superdiesel kuulostaa ja mitä haluamme yleisölle tarjota: modernia rokkia, korkeaenergisiä riffejä ja groovea, joka saa ihmiset joraamaan, nyökyttelemään päätään tai mitä tahansa he nyt haluavatkin tehdä musiikin tahdissa. Kun mukaan lisätään isoja kertosäkeitä, niin siinähän meidän soundimme jo onkin hyvin pitkälti.

Elevate on levyn ensimmäinen rakkauslaulu, mutta ei suinkaan viimeinen!”

No Good for Me

””Tän biisin pitäisi kertoa riippuvuudesta’, sanoi riffimestarimme Toni Kajasti, kun hän esitteli meille muille biisin perusideaa. No tehdään sitten sellainen! Biisi iskee kovaa ja se on suoraviivaista rokkia, jossa käsittelen erilaisten päivittäisten riippuvuuksien iloja ja ongelmia.”

Waterfalls

Waterfalls on yksi levyn vanhimmista biiseistä ja olemme soittaneet sitä jo ekalla keikallamme elokuussa 2017. Se on intensiivinen balladi, joka sisältää paljon tunteita. Äänitysvaiheessa meille tarjoutui mahdollisuus lisätä mukaan jousia ja se tekikin biisistä entistä kauniimman ja rohkeamman.

Sanat kertovat rakastumisen vaaroista sekä riskeistä, sekä itsensä hukuttamisesta tunteisiin erilaisissa olosuhteissa.”

Take This Land Back

”Tämäkin kappale on ollut mukanamme ihan alusta alkaen. Kutsumme sitä edelleen työnimellä ’Angry Song’ ja sitähän se nimenomaan on: ehkä levyn raskain biisi, jossa on erittäin tärkeä sanoma. Eräänlainen Memory Lanen sisarbiisi, joka käsittelee taistelua nykyään laajalti vallitsevaa epäinhimillisyyttä vastaan ja kuinka apua tarvitsevia ihmisiä kohdellaan. Sen voi myös nähdä eräänlaisena taisteluhuutona: Take this land back!”

My Time Is Over Now

”Korkeaenerginen rock-biisi, jonka kertsissä on disco-vaikutteita. Kappale muistuttaa ehkä myös eniten ennen levyä ilmestynyttä High on Your Love -sinkkua. Sanoitukset käsittelevät hyvin synkällä ja katkeralla tavalla lupausta rakkaudesta, joka ei kuitenkaan koskaan käynyt toteen.”

Say No More

Say No More on yksi kappaleista, joita olemme esittäneet keikoilla jo hyvin tovin. Se on todella hauska kappale soittaa ja minusta saimme vangittua tuon fiiliksen myös levyversioon. Biisi käynnisti aina myös settimme, mutta nyt se varmaankin väistyy Break Outin edestä. Energisenä biisinä se tulee kyllä hyvin istumaan keskelle settiäkin.

Teksti kertoo rakkaudelle antautumisesta, kontrollin menettämisestä sille ja kyydistä nauttimisesta.”

We Will Survive

”Halusimme tehdä biisin, jossa olisi eräänlaista sotatantereen sisältämää vaaran tunnetta. Sellaistahan elämä joskus on: taistelua, josta pitää yrittää selviytyä voittajana. Tällä kappaleella halusimme ikään kuin tarjota eräänlaisen toivonkipinän ja voimia kaikille heille, jotka käyvät kamppailuita elämässään. We Will Survive!”