Swallow the Sun aktivoituu julkaisurintamalla oikein kunnolla – eeppinen single ulos loppuvuodesta, albumi alkuvuodesta

Keväällä luvassa myös klubikiertue.

Vuonna 2015 järkälemäisen Songs from the North -tripla-albuminsa julkaissut Swallow the Sun aktivoituu jälleen julkaisurintamalla ja oikein toden teolla.

Ensinnäkin seuraava pitkäsoitto When a Shadow is Forced into the Light julkaistaan 25. tammikuuta, ja sen kerrotaan jatkavan yhtyeen tarinaa entistäkin melodisempana ja ylpeämpänä. Sitä ennen tarjotaan lisäksi albumista erillinen single Lumina Aurea. Tämä 14-minuuttinen ”alkusoitto” ilmestyy 21. joulukuuta ja sillä vierailevat Einar Selvik Wardrunasta sekä Marco I. Benevento The Foreshadowing -yhtyeestä.

Lumina Aurea on kappale, joka repi sydämeni palasiksi ja poltti sieluni mustaksi tuhkaksi. Siitä tuli eräänlainen hyvin syvä henkilökohtainen messu, mutta minun täytyi kirjoittaa se – ei minulla ollut muuta vaihtoehtoa. Lumina Aurea kuljetti minut kuitenkin sellaiseen paikkaan ja viimeiselle rajalle, joka muistutti, kuinka rakkaus on aina lopulta suurempi voima, kuin kuolema koskaan voi olla” kertoo säveltäjä ja sanoittaja Juha Raivio.

Swallow the Sun kiertää When a Shadow is Forced into the Light -levynsä tiimoilta myös Suomen klubeja. Rundi alkaa 7. helmikuuta Helsingin Nosturista ja kiertää nykytiedon valossa Turun, Jyväskylän, Tampereen ja Oulun kautta päätyen 16. helmikuuta Kuopion Henry’s Pubiin. Lämppärinä nähdään (Tampereen-keikka poislukien) The Man-Eating Tree.

Kiertueen liput tulevat myyntiin perjantaina 16. marraskuuta kello 9. Kiertueaikataulu näyttää kokonaisuudessaan seuraavalta:

7.2. Nosturi, Helsinki
8.2. Apollo, Turku
9.2. Lutakko, Jyväskylä
14.2. Klubi, Tampere
15.2. Teatria, Oulu
16.2. Henry’s Pub, Kuopio