The Sword -kitaristi juhlistaa progemammutin merkkivuotta – julkaisee doom metal -version Pink Floydin klassikkolevystä

06.06.2017

Progressiivisen rockin jättiläisen, Pink Floydin debyyttialbumin julkaisusta tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Yhtye on urallaan julkaissut monia klassikkostatukseen nousseita levyjä ja innoittanut lukuisia muusikkoja jo useassa polvessa.

Yksi heistä on stoner rock -yhtye The Swordin kitaristi Kyle Shutt, joka päätti nostaa hattua innoittajilleen oikein kunnolla; Shutt kokosi tuntemiaan muusikoita yhteen ja työsti doom metal -version koko The Dark Side of the Moon -albumista.

”Homma lähti siitä, kun kerran pössytellessäni minuun iski halu kuulla heviversio Time-kappaleesta. Lopulta tuumasin, että miksei sitten samantien koko levystä? Istuin alas luonnostelemaan juttuja ja Money-sovitus otti muotonsa. Tajusin, että homma on ihan oikeasti toteutettavissa, kunhan saan oikeat henkilöt mukaan”, Shutt kertoo.

”Tuntuihan se aluksi oudolta sörkkiä jonkun perintöä, mutta tämä on meidän tapamme juhlistaa yhtä rockin historian suurinta bändiä – ja kaikki ovat kutsuttu mukaan näihin juhliin.”

Doom Side of the Moon -tribuuttilevy julkaistaan 4. elokuuta eli samana päivänä kuin Pink Floydin Piper At the Gates of Dawn aikoinaan 50 vuotta sitten. Julkaisua seuraavana päivänä järjestetään lisäksi konsertti Teksasissa, jossa Shuttin all-star-yhtye esittää levyn kokonaisuudessaan sekä muita valikoituja kappaleita Pink Floydin repertuaarista.

Lisää luettavaa