”Tämä tauti ei minua nujerra” – Judas Priest -kitaristi puhuu sairaudestaan

Glenn Tipton ei ole heittämässä pyyhettä kehään.

11.04.2024

Metallilegenda Judas Priestin pitkäaikaisella kitaristilla Glenn Tiptonilla diagnosoitiin Parkinsonin tauti vuonna 2008. Sairauden edetessä tämä joutui lopettamaan aktiivisen kiertämisen bändin kanssa vuonna 2018, mutta on yhä aktiivinen säveltäjänä ja vierailee myös silloin tällöin bändin keikoilla soittamassa biisin tai pari. Tuoreessa Total Guitarin haastattelussa 76-vuotias Tipton sanoo yrittävänsä pysyä mahdollisimman aktiivisena ja kiittää erityisesti kitaristi Richie Faulkneria saamastaan tuesta.

”Soitin (hiljattain julkaistulle Invincible Shield -levylle) niin paljon kuin pystyin ja olen ylpeä albumista. Richie auttoi paljon. Hänen suurin vahvuutensa on hypätä eri tyyleistä toiseen vaivatta säilyttäen kuitenkin oman vahvan ilmeensä. Priest vaatii kitaristin, jolta sujuu niin tyylipuhdas metalli kuin melodiset jutut”, Tipton toteaa.

”Parkinsonin vuoksi olen joutunut luovuttamaan paljon hommia hänelle. Mutta työnnän itseäni jatkuvasti eteenpäin enkä usko luovuttamiseen. Tämä tauti ei minua nujerra ja tulen jatkamaan kirjoittamista ja soittamista niin kauan kuin on mahdollista.”

Judas Priest konsertoi Tampereen Nokia-areenalle 5. kesäkuuta.

Lisää luettavaa