Tarja Turunen väleistään ex-bänditoveri Marko Hietalaan: ”Elämä on muuttanut meitä”

"Hän ei ole enää sama henkilö kuin silloin bändissä ollessaan", sanoo Turunen Hietalasta.

21.02.2024

Tarja Turunen erotettiin Nightwishistä vuonna 2005 ja välit entisiin bänditovereihin olivat pitkään varsin viileät. Vuoden 2017 Raskasta joulua -kiertueella koettiin erityinen hetki, kun Turunen esiintyi ensimmäistä kertaa yhdessä silloisen Nightwishin basisti-laulaja Marko Hietalan kanssa. Kaksikko on sen jälkeen nähty yhdessä lavalla useammankin kerran, kuten viime kesänä yhteiskeikalla Sveitsissä, jossa kuultiin myös parivaljakon duetoimana The Phantom of the Opera -klassikko.

”Olimme jo puhdistaneet pöydän sitä ennen ja olimme hyvissä väleissä, mutta The Phantom of the Operan laulaminen yhdessä kaikkien niiden vuosien jälkeen tuntui uskomattomalta. Teimme sen kahdesti – Sveitsissä ja myöhemmin Suomessa – ja tulemme esittämään sitä myös [tulevalla Brasilian-kiertueella]”, Turunen toteaa tuoreessa Metal Musikastin haastattelussa.

Turusen ja Hietalan lähentyminen on myös sikäli iso asia, että se oli nimenomaan Hietala, joka ensimmäisenä vaati Turusen erottamista Nightwishistä 19 vuotta sitten. Hietala itse erosi Nightwishistä tammikuussa 2021. Menneet ovat kuitenkin menneitä, toteaa Turunen.

”Suhteemme on kuin uusi, koska hän ei ole enää sama henkilö kuin silloin bändissä ollessaan. Vuodet ovat vierineet ja hän on muuttunut paljon. Minäkin olen muuttunut. Elämä on muuttanut meitä molempia. Joten sanoisin, että se on kokonaan uusi suhde ja olen todella onnellinen, että sain tutustua häneen paremmin kaikkien näiden vuosien jälkeen.”

Lisää luettavaa