Tekoälyn hallusinoima lyserginen painajaismatka tavernaan – ensinäytössä T. Jarva & The Dark Placen Mercy Curse

Kappale löytyy perjantaina ilmestyvältä debyyttialbumilta.

01.02.2024

Taneli Jarvan (Sentenced, Impaled Nazarene, The Black League, Poison Whisky) ja Sami Hassisen (Sleep of Monsters, Blake) välisenä yhteistyönä jo vuonna 2018 alkunsa saanut, alt countryn ja folk noirin hämäriä sivukatuja estoitta tutkiskeleva ja Jarvan tummaan baritonilauluun ja teräskieliseen säestykseen sekä Hassisen melodisen nailonkielisen kitaran vuoropuheluun nojaava T. Jarva & The Dark Place julkaisee perjantaina 2.2. debyyttipitkäsoittonsa Post Festum.

Post Festum on tietoinen irtiotto kaikesta musiikista, jota olen kolmen vuosikymmenen aikana tehnyt. Samalla siihen suodattuu se, mitä olen laulajana ja biisintekijänä oppinut: joskus on parempi olla hiljaa”, Jarva kommentoi.

Levyjulkaisua ryyditetään Mercy Curse -kappaleen kylkeen tekoälyn avustuksella luodulla videolla, joka saa nyt ensiesityksensä Infernossa. Itse kappaleella kuullaan vierailevina tähtinä Emma-ehdokas Pekko Käppiä jouhikkoineen sekä taustalaulajina Riina Rinkistä (Silentium) ja Hanna Wendeliniä (Sleep of Monsters). Rinkinen ja Wendelin ovat mukana myös pitkäsoitolta löytyvällä Bride of Jesus -kappaleella.

Mercy Curse on minulle albumin avainbiisi. Se on raskasta musiikkia ilman heavy metallin perinteisiä elementtejä, kuten sähkökitaraa tai huutoa. Sanoituksiltaan se tuntuu apokalyptiselta, mutta ehkä siihen sisältyy joku toivonpilkahdus. Tai sitten ei”, muotoilee Jarva.

Julkaisua juhlistetaan kokopitkän keikan voimin lauantaina 10.2. Kuudennella Linjalla. Bändin keikkakokoonpanoon kuuluvat Jarvan ja Hassisen lisäksi rumpali Sami Käyhkö, kontrabasisti Ari Lampinen ja kosketinsoittaja Janne Immonen.

Lisää luettavaa