Terveisiä Blashyrkhin ylimmältä asteelta – ota haltuun Immortalin tuore singlejulkaisu

Mighty Ravendark päättää norjalaislegendan uuden pitkäsoiton.

03.07.2018

Infernon kesänumeron kansikuvapojat eli Demonaz ja Horgh, jotka yhdessä Immortalina tunnetaan, julkaisevat perjantaina 6. heinäkuuta pitkään ja suurella mielenkiinnolla odotetun uuden pitkäsoittonsa Northern Chaos Gods. Kyseessä on siis legendaarisen black metal -yhtyeen ensimmäinen albumi ilman laulaja Abbathia.

Nyt yhtye on julkaissut toisena maistiaispalana lyriikkavideon albumin päätösraitana toimivaan Mighty Ravendark -kappaleeseen. jota yhtye kuvailee eeppisimmäksi biisiksi, jonka se on koskaan tehnyt. Nimi on luonnollisesti viittaus Battles in the North -levyn (1995) biisiin Blashyrkh (Mighty Ravendark).

– Olin aivan kappaleen pauloissa kun tein sitä. En pystynyt ajattelemaan pariin viikkoon mitään muuta, Demonaz kertoi Infernon Tami Hintikalle kesänumeron haastattelussa.

– Mielestäni tuo biisi ansaitsee nimen Mighty Ravendark. Se on koko Blashyrkhin [Demonazin ja Abbathin luoma maailma, johon moni Immortalin kappale sijoittuu] ylin aste, niin sanoakseni. Jos Blashyrkhiä voi kutsua hyvin primitiiviseksi mytologiaksi, niin Mighty Ravendark on sen maailman valtaistuinsali, paikka josta löytyvät kaikki mahtavat maisemat, joissa korpit lentelevät.

Lisää Demonazin ja Horghin tarinoita levyn tekemisestä ja sen kappaleista löydät Infernon numerosta 6/2018.

Lisää luettavaa