Testamentin Chuck Billy: ”Tavoitteemme on saada uusi levy ulos ensi vuonna”

20.03.2017

Thrash metal -veteraani Teastament julkaisi viimeisimmän levynsä Brotherhood of the Snake viime vuonna. Brotherhood of the Snaken ja sitä edeltävän Dark Roots of Earthin välissä vierähti neljä vuotta, mutta mikäli yhtyeen suunnitelmat pitävät, ei Brotherhoodin seuraajaa tarvitse odottaa aivan yhtä kauaa.

Laulaja Chuck Billy kertoi Metal Wanin Chuck Marshallille bändin aloittavan seuraavan levyn työstämisen edellistä aikaisemmin ja tavoittelevansa kahden vuoden sykliin julkaisujen välissä.

– Tavoitteemme on saada uusi levy ulos ensi vuonna. Niin oli tarkoitus jo edelliselläkin levyllä, mutta se prosessi veikin jostain syystä neljä vuotta. En tiedä, mistä se oikeastaan johtui, mutta se tuntui kuitenkin ikuisuudelta enkä halua niin käyvän nyt. Sanoin Ericille [Peterson, kitaristi], kun saimme levyn valmiiksi, että vaikka tästä tulikin hyvä levy, en halua kokea tätä samaa enää uudelleen, joten miksemme alottaisi uusien biisien säveltämistä jo nyt? Billy kertoo.

– Niinpä päätimme, että jos emme ole kiertueella, käymme jamittelemassa ja pallottelemassa ideoita, jotta meillä olisi valmiina ideoita, riffejä ja lyriikanpätkiä.

Chuck Billy totesi hiljattain japanilaisessa Roppongi Rocks -lehdessä yhtyeen tosiaan työstävän jo uutta materiaalia.

– Heti kun kotiudumme alamme kirjoittaa materiaalia. Meillä on koko maaliskuu vapaata ja huhtikuussa lähdemme tien päälle. Sen jälkeen, kesäkuu on vapaata ja joskus heinäkuussa jatkamme säveltämistä, Billy sanoo.

Testament nähdään Suomessa keikalla seuraavan kerran elokuussa, kun bändi nousee Porisperen lavalle Kirjurinluodossa.

Lisää luettavaa