Testamentin tuleva levy on hyvin ”old school” ja ”thrash”, sanoo kitaristi – julkaisuajankohta tarkentunut

Laulaja Chuck Billy lupaa albumin olevan ainakin edellistä nopeampi.

24.06.2019

Thrash metal -yhtye Testament esiintyi viime viikonloppuna Ranskan Hellfesteillä. Laulaja Chuck Billy ja kitaristi Eric Peterson puhuivat bändin tulevasta pitkäsoitosta festivaalin yhteydessä pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

”Saimme kaikki raidat äänitettyä päivää ennen kuin nousimme koneeseen [ja lähdimme Euroopan-kiertueelle]. Andy Sneap, joka kiertää parhaillaan Judas Priestin kanssa, miksaa levyn. Hän aloittaa hommansa heinäkuussa, jolloin hän palaa pariksi viikoksi kotiinsa. Siitä tulee hyvä”, Billy toteaa.

”Meillä ei ole vielä nimeä levylle, mutta se julkaistaan kuitenkin tammikuun lopulla 2020”, Peterson lisää.

”Musiikillisesti mukana on enemmän thrashiä ja vanhaa liittoa. En haluaisi sanoa, että Mercyful Fatea, mutta sen tyylisiä kitaraharmonioita ja sellaista. Lyyrisesti se on enemmän tarinankerrontaa, pahoja juttuja. Levy-yhtiö pyysi meitä kirjoittamaan ilkeitä juttuja, joten…”

Chuck Billyn mukaan levy on ainakin edeltäjäänsä, Brotherhood of the Snake -albumia (2016) nopeampi. Hän yltyy myös kehumaan Petersonia biisintekijänä.

”Hän ei seuraa muita, vaan hänellä on oma makunsa ja hän tuo oman tyylinsä Testamentiin. Se pitää meidät muut varpaillamme, varsinkin minut. Saatan kuunnella riffejä ja odottaa kenties jotain vanhan liiton thrashia, mutta sitten – okei, kuulen thrashin, mutta mukana on myös uusia elementtejä ja kenties outoja sointuja, jotka eivät ensikuulemalta välttämättä tunnu minusta mukavilta. Mutta se puskee minua eteenpäin ja saa minut haastamaan itseni tekemään myös jotain erilaista”, Billy tuumaa.

”Mielestäni se on se juttu, minkä vuoksi Testamentin levyt kuulostavat erilaisilta – me emme kopioi itseämme. Olen ylpeä siitä, mitä olemme saaneet aikaan, koska jälleen kerran meillä oli selkä seinää vasten ja biiseistä tuli upeita. Luulen, että tästä levystä tulevat nauttimaan kaikki.”

Lisää luettavaa