Testamentin uusi albumi syntyi kitaristin mukaan todella nopeasti – Laulajan mukaan se on ”kenties vaikein tekemämme levy”

15.08.2016

Testamentin Brotherhood of the Snake julkaistaan 28. lokakuuta. Kitaristi Eric Peterson kuvaili PlanetMoshin haastattelussa levyn syntyneen todella nopeasti, mutta laulaja Chuck Billy kertoi Wacken Open Airin kuvanneelle ARTE Concertille albumin olleen kenties vaikein, mitä yhtye on koskaan tehnyt.

– Se oli suurin piirtein puolentoista vuoden prosessi. Eric sävelsi ja minä tein sanat ja melodiat. Olin työstövaiheessa usein turhautunut häneen ja hän minuun. Se oli kenties vaikein levymme. Mutta loppujen lopuksi se on myös yksi luovimmista. Olen ylpeä siitä, Billy kommentoi.

– Minulla ja Ericillä on taistelumme, mutta päivän päätteeksi heitämme ylävitosia. Kaikki tehdään hyvässä hengessä.

Levyn pääsääntöisesti säveltäneellä Petersonilla ei sen sijaan tuntunut olevan ongelmia. Biisit syntyivät nopeasti eikä niitä ehditty märehtiä liikaa tiukkojen kiertueaikataulujen vuoksi.

– Toki pidän biiseistä, koska olen ne itse tehnyt. Tekee kuitenkin hyvää kuunnella ulkopuolisten mielipiteitä. Nyt siihen ei ollut aikaa. Jos emme olisi äänittäneet levyä keväällä, seuraava mahdollisuus olisi ollut vasta syyskuussa, mikä olisi lykännyt julkaisua ensi kesään. Kuka tietää, olemmeko kukaan enää olemassakaan silloin. Joten asioiden oli vain tapahduttava, Peterson kuvailee.

– On jännittävää, mihin ihminen pystyy paineen alla. Aikaraja antaa lisäpotkua perseelle. Kenties kiireessä tulee tehtyä joitain vähemmän hyviä päätöksiä ja itse olen vielä hyvin nirso ja kriittinen matskun suhteen. Levyltä jäikin viisi kappaletta pois ajan puutteen vuoksi. Hyvä puoli on se, että niiden avulla saadaan otettua varaslähtö seuraavan albumin kanssa.

testamentbrotherhoodcdcover

Lisää luettavaa