The Devil’s Bloodin entiset jäsenet kokoavat voimansa spesiaalikeikalle – ”Siitä täytyy tulla täydellistäkin parempi”

Molasses nousee lavalle Roadburnissa, jossa The Devil's Bloodkin soitti aikoinaan ensimmäisen keikkansa.

02.04.2019

The Devil’s Blood oli vuonna 2006 perustettu hollantilainen occult rock -yhtye, joka ehti lyhyeksi jääneellä taipaleellaan jättää jälkensä raskaan musiikin historiankirjoihin. Bändin johtohahmo, biisinikkari ja kitaristi Selim Lemouchi laittoi bändin yllättäen jäihin vuonna 2013 jatkaen musiikin tekemistä Selim Lemouchi & His Enemies -yhtyeen kanssa. Uusi projekti jäi kuitenkin mysö lyhytaikaiseksi, sillä Selim teki itsemurhan 4. maaliskuuta 2014.

Tässä kuussa The Devil’s Bloodin entiset jäsenet – Selimin sisko Farida LemouchiOeds BeydalsJob van de Zande ja Ron van Herpennousevat lavalle Roadburn-festivaaleilla Molasses-nimen alla. Kokoonpanon täydentävät Marcel van de Vondervoort (Astrosoniq), Bob Hogenelst (Birth of Joy) sekä Matthijs Stronks (Donnerwetter). Spesiaalikeikan takana on festivaalin taiteellinen johtaja Walter Hoeijmakers, jolla oli läheiset suhteet The Devil’s Bloodin lisäksi kuopattuun Astrosoniq-yhtyeeseen.

”Kun aloimme koota Roadburnin ohjelmistoa, halusin saattaa Faridan, Ronin, Oedsin ja Jobin yhteen Marcelin kanssa. He ovat lahjakkaita muusikkoja, jotka kuuluvat yhdessä lavalle. Halusin antaa heille tilaisuuden kehittyä artisteina ja toivon, että tämä heittää myös henkilökohtaisella tasolla ja antaa voimaa katsoa huomiseen”, Hoeijmakers kommentoi.

The Devil’s Bloodin ensimmäinen keikka tapahtui vuonna 2008 juuri Roadburnissa, joten se on enemmän kuin sopiva paikka Molassesin spesiaalikeikalle. Keikalla ei kuitenkaan tulla kuulemaan The Devil’s Bloodin tai Astrosoniqin kappaleita, vaan ryhmän tekemää uutta musiikkia. Farida Lemouchi kertoo Decibelin haastattelussa yhtyeen demottaneen jo joitakin biisejä, mutta tuleva Roadburn-veto on pääasia.

”Siitä täytyy tulla täydellistäkin parempi. Siitä pitää tulla jotain, minkä jälkeen voin vaikka kuolla – sen pitää olla niin hyvä. Katsotaan sitten, mitä tuleman pitää”, The Devil’s Bloodissa laulanut Farida toteaa.

Lisää luettavaa