Thunderstone päivitti vanhan singlensä tähän päivään ja otti fanit mukaan videolle – ”Yhdessä musisoiminen on positiivinen valopilkku kummallisina aikoina”

Vuoden 2002 Virus-singlestä tuli pandemian myötä jälleen hyvinkin ajankohtainen.

17.07.2020

Thunderstonen uran ensimmäinen singlejulkaisu Virus näki päivänvalon vuonna 2002. Nyt lähes 20 vuotta myöhemmin kappale on koronan vuoksi jälleen erittäin ajankohtainen ja niinpä yhtye päätti päivittää kyseisen biisin tälle vuosikymmenelle.

”Nyt kun livesoitto on poissa kyseessä, mutta hinkua yhdessä tekemiselle riittää, syntyi idea virtuaalibiisistä, jonka jokainen voi soittaa ja laulaa omasta olohuoneestaan. Virus oli näissä olosuhteissa aika selkeä biisivalinta”, sanoo bändin kitaristi ja tuottaja Nino Laurenne.

”Alkuperäiset sanathan oli tehty tietokonevirukset mielessä, mutta nyt kun niitä lukee, sopivat ne tähän pandemiatilanteeseen yhtä hyvin”, lisää basisti Titus Hjelm.

Viime aikoina hiljaiseloa viettänyt bändi halusi samalla herätellä fanejaan ja kutsui heidät mukaan laulamaan biisin kertosäkeeseen. Nelisenkymmentä innokasta lähettikin omat suorituksensa määräaikaan mennessä. Mukaan vierailevaksi tähdeksi saatiin lisäksi bändin Dirt Metal -albumilla (2009) laulanut Rick Altzi, joka vaikuttaa nykyisin Masterplanissa.

”Oli mahtavaa saada mukaan faneja ja ystäviä ympäri maailmaa. Yhdessä musisoiminen on positiivinen valopilkku kummallisina aikoina, silloinkin kun se tapahtuu virtuaalisesti”, sanoo laulaja Pasi Rantanen.

Uusi Virus-video saa ensiesityksensä bändin Youtube-kanavalla tänään perjantaina 17.7. kello 17 (video löytyy myös artikkelin alusta ja aktivoituu samalla kellonlyömällä). Faneilla on esityksen yhteydessä myös mahdollisuus keskustella bändin jäsenten kanssa Youtuben oman chatin välityksellä.

Thunderstone on työstänyt myös hiljalleen uutta materiaalia, mutta koska varsinainen sävellystyö vaatii saman katon alla työskentelyä, on pandemia laittanut yhtyeen suunnitelmia ja aikatauluja uusiksi. Samasta syystä myös keikkarintamallakin on ollut hiljaista.

”Katsotaan nyt, millä aikataululla tässä edetään. Ideoita on ja keikkajalkakin vipattaa. Intoa ainakin riittää!” toteaa Laurenne.

Lisää luettavaa