Toimittaja raportoi Ohion joukkoampujan pukeutuneen ”kostonhimoisen” ja ”vihamielisen” bändin paitaan – yhtye reagoi: ”Emme hyväksy tällaista toimintaa”

Corey Taylor ja Robb Flynn riensivät myös puolustamaan The Acacia Strainia.

06.08.2019

Viime viikonloppuna koettiin Yhdysvalloissa kaksi erillistä joukkoampumistapausta, jotka vaativat yhteensä 29 kuolonuhria ja joissa loukkaantui moninkertainen määrä ihmisiä. Ensin Teksasin El Pasossa aseistettu mies avasi tulen Walmartissa lauantaina 3. elokuuta ja vain 13 tuntia myöhemmin Ohion Daytonissa naamioitu ja raskaasti aseistettu mies ampui yhdeksän henkeä kuoliaaksi ennen kuin menehtyi poliisien laukauksiin.

Pian Ohion ampumatapauksen jälkeen paikallinen toimittaja twiittasi epäillyn ampujan pukeutuneen metalcoreyhtye The Acacia Strainin huppariin. Toimittajan mukaan hupparissa oli yhtyeen Ramirez-kappaleen sanoituksista napattu teksti ”No heart to fear, no soul to steal” ja tämä kuvaili lisäksi kappaletta ”kostonhimoiseksi” sekä ”vihamieliseksi” osoittaen näin ainakin osittain syyttävää sormea bändin suuntaan.

The Acacia Strainin nokkamies Vincent Bennett reagoi toimittajan twiittiin nopeasti ja kommentoi asiaa omalla Twitter-kanavallaan. Laulaja tuomitsi veriteot ja sanoutui jyrkästi irti tällaisesta toiminnasta.

”Se, mitä Daytonissa tapahtui, on kamalaa. Vielä kamalampaa on se, että ampujalla oli yllään bändin huppari. Se tieto saa minut sairaaksi. Tälle ei ole selityksiä. Jokainen, joka meidät tuntee, tietää, että emme hyväksy tällaista toimintaa. Kenelläkään ei ole oikeutta riistää toiselta henkeä”, Bennet kirjoitti ja lisäsi bändin tekevän kaikkensa auttaakseen uhrien läheisiä.

The Acacia Strain konsertoi sunnuntai-iltana Milwaukeessa ja Bennett kommentoi tapausta myös keikalla ennen Beast-kappaleen esittämistä alleviivaten samaa, mitä kertoi twiiteissäänkin.

”Jokainen bändin tunteva tietää, ettemme hyväksy mitään edes etäisesti El Pasossa tai Daytonissa tapahtuviin asioihin liittyvää. Se on kuvottavaa ja surullista. Teen tätä siksi, että teillä olisi jokin turvapaikka, jossa pitää hauskaa, purkaa energiaa ja josta poistua hymyillen. Halusin vain tehdä musiikkia ja saada ihmiset iloisiksi. Joten pyydän, pitäkää tänään hauskaa – heittäkää kaikki muu ulos ikkunasta. Hymyilkää. Saakaa uusia ystäviä. Pitäkää vain hauskaa. Pyydän”, Bennett totesi.

Myös muusikkokollegat ovat reagoineet toimittajan alkuperäiseen twiittaukseen ja puolustaneet metalcoreayhtyettä ja kuitanneet, ettei musiikista voi hakea syntipukkia epäillyn ampujan veritekoihin. The Acacia Strainia ovat puolustaneet muun muassa Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour), Robb Flynn (Machine Head) ja Mark Hunter (ex-Chimaira).

”Tässä ei ole kyse mistään vitun paidasta eikä Acacia Strain ole vihamielinen tai kostonhimoinen bändi. Syyttäkää tappajaa, älkää vittu vaatekaappia”, Taylor jyrähti.

https://twitter.com/JimHeathTV/status/1157951499688747008

Lisää luettavaa