Tom Araya julkaisi kuvan Trumpista ja kommentoi faneille halventavaan sävyyn – Slayer-leiristä otettiin etäisyyttä koko kuvioon

Kuva: Mikko Pylkkö

Tom Araya jakoi viime perjantaina Slayerin virallisella Instagram-tilillä (kehnosti) photoshopatun kuvan, jossa yhtye on yhdessä Yhdysvaltain uuden presidentin, Donald Trumpin kanssa. Arayan hämmästykseksi kuva kuitenkin poistettiin Instagramista. Niinpä laulaja jakoi kuvan uudelleen, tällä kertaa saatesanojen kera.

Araya kummasteli kuvatekstissä, miksi kuva oli poistettu ja kertoi yllättyneensä sen keräämistä tykkäyksistä ja kommenteista. Hän myös totesi yllättyneensä, miten niin moni kritisoi Trumpia ja kuvaa, jota Araya itse piti vain hauskana. Hän käytti kritisoijista termiä ”snowflake”, joka on Trumpin kannattajien keskuudessa vakiintunut haukkumanimi, jolla tarkoitetaan herkästi suuttuvia tiukkapipoja, erityisesti nuoria liberaaleja.

Araya hämmensi faneja lisää heittämällä homofobisiksi tulkittuja kommentteja Instagramin keskusteluketjussa. Hän myös totesi kuvan tehneen juuri sen, mitä hän arvelikin – suututtavan ihmisiä.

Myöhemmin Slayer antoi virallisen kannanoton Billboard-lehdelle, jossa yhtye otti etäisyyttä Arayan julkaisuihin ja kuviin. Yhtye painotti Arayan toimineen ja puhuneen ainoastaan omasta puolestaan eikä tällainen politiikka kuulu Slayerin virallisille somekanaville.

– Meillä on kaikilla henkilökohtaiset mielipiteemme, joista jotkut on tuotu myös julki. Mutta Slayer ei ole koskaan valinnut tai tukenut mitään puoluetta tai ehdokasta eikä niin tule jatkossakaan tapahtumaan, kuuluu virallinen tiedote.

Kerry King itse sanoi viime kesänä kannattavansa Hillary Clintonia, jota tämä piti ”turvallisena ja oikeana valintana”. King sanoi Trumpin olevan suurin valehtelija, jonka hän on koskaan nähnyt politiikassa sekä vertasi tämän suosiota ja esiintymistä showpainiin.