Tom G. Warrior palkittiin Sveitsin valtiollisella kulttuuripalkinnolla

Tämä on ensimmäinen kerta, kun maan kulttuuriministeriö palkitsee heavy metal -artistin.

30.09.2021

Thomas Gabriel Fischer aka Tom G. Warrior (Triptykon, Celtic Frost, Hellhammer) on palkittu kotimaansa Sveitsin valtiollisella kulttuuripalkinnolla merkittävästä pioneerityöstään raskaan musiikin ja sveitsiläisen kulttuurin saralla.

”Tom Gabriel Warriorin yhtyeillä on ollut merkittävä rooli musiikkihistoriassa ja ne ovat vaikuttaneet muusikoihin ympäri maailman. Metallipioneeri Warrior ei ole idoli pelkästään metalliskenessä, vaan myös eläinten oikeuksien puolestapuhuja – hän antaa äänen niille, joilla sellaista ei ole”, Sveitsin kulttuuriministeriöstä kommentoidaan.

”Vaikka olin onnekas, että sain jo varhain urallani uskollisen yleisön, paikallinen musiikkiteollisuus ja kulttuuriset instituutiot joko eivät välittäneet minusta tai osoittivat halveksuntaansa musiikkiani kohtaan. Joskus sitä yritettiin jopa estää. Heidän mielestään se yksinkertaisesti sopinut muottiin eikä ollut tarpeeksi kaupallista. Musiikkini oli toden totta synkkää, kokeellista ja omapäistä. Mutta juuri sen vuoksi se noteerattiin ulkomailla”, Fischer vastaa kiitospuheessaan.

”Ymmärrän kyllä, että tämän palkinnon saamnen on kunnia ja olen siitä kiitollinen. Mutta ottaen huomioon, että siitä on jo 40 vuotta kun ryhdyin muusikoksi, tämä palkinto on samalla minulle tässä vaiheessa yhdentekevä. Olen joka tapauksessa kulkenut omaa polkuani enkä ole taipunut minkään sveitsiläisen musiikkiskenen totuttuihin sisäsiittoisiin rituaaleihin enkä ole koskaan hakenut minkäänlaista rahoitusta Sveitsin valtiolta tai muilta instituutioilta.”

Fischer kiittikin tiettyjä henkilöitä, kuten edesmennyttä Celtic Frost -bänditoveriaan Martin Eric Ainia, Michelle Fischeriä, H.R. Gigeriä sekä Jörg Michaelia, saamastaan ensiarvoisen tärkeästä tuestaan.

”Lisäksi haluaisin osoittaa kiitollisuuteni niillä, jotka eivät tapa, orjuuta tai muuten kaltoinkohtele eläimiä vaan kunnioittaa ja suojelee niitä. Kumarran teitä.”

Lisää luettavaa