Tom Gabriel Fischer muistelee Celtic Frostin levytysuran ”häpeäpilkkua” – ”Se oli epäonnistunut kokeilu”

Fischerillä ei juuri ole Cold Lakesta mitään hyvää sanottavaa.

Kuva: Andi Balogh

Tom Gabriel Fischer muisteli hiljattain Poisoned Rockille antamassaan haastattelussa Celtic Frost -yhtyeen vuonna 1988 julkaistua kolmatta pitkäsoittoa Cold Lake, josta miehellä ei juurikaan ole mitään hyvää sanottavaa.

”Se oli täydellinen epäonnistuminen. Kun perustimme Celtic Frostin, halusimme olla kokeellisia ja rohkeita emmekä halunneet pelätä riskien ottamista. Toisaalta se ei aina tarkoita sitä, että lopputulos olisi välttämättä hyvä ja mielestäni Cold Lake oli monumentaalinen virhe”, Fischer tuumaa.

”Kokeilimme ihan erilaista lähestymistapaa ja yritimme tehdä jotain melodista, mutta mielestäni koko 80-luvun loppupuolen kontekstissa monet bändit ajautuivat sivuraiteille ja Celtic Frost oli yksi niistä bändeistä. Levy ei enää kuulostanut Celtic Frostilta, siinä ei ollut sitä syvyyttä ja vakavuutta. Eikä sitä soundia. Se tehtiin eri kokoonpanolla ja kaikki nämä asiat johtivat siihen, että siitä levystä tuli Celtic Frostin koko uran alhaisin piste.”

”Se oli kokeilu, mutta huono sellainen. Se oli epäonnistunut kokeilu ja mielestäni se albumi on häpeäksi. Se on taiteellinen häpeäpilkku.”

Alta voit kuunnella Cold Lake -levyn kokonaisuudessaan sekä Fischerin koko haastattelun.