Triviumin Matt Heafy: ”Kyllä, me tulemme olemaan seuraava Metallica”

Triviumilla niin sanotusti keuli viisitoista vuotta sitten.

09.07.2020

Vuonna 1999 perustettu Trivium nousi toden teolla pinnalle toisen levynsä Ascendancyn (2005) julkaisun myötä, jolloin lähinnä brittiläiset metallimediat rupesivat rummuttamaan yhtyeestä jopa Metallican kaltaisten mammuttien manttelinperijää.

Bändin osakseen saama suitsutus ei ollut kaikkien mieleen:

”Tiedän todellakin, mistä maailmanlaajuinen viha meitä kohtaan kumpusi – kaikki lähti Briteistä”, Triviumin keulakuva Matt Heafy muistelee Machine Headin Robb Flynnin kipparoimassa No Fuckin’ Regrets -podcastissä.

”Iso-Britannia oli ensimmäinen paikka bändimme historiassa, jossa meitä puskettiin läpi toden teolla. Kaikki tapahtui Ascendancyn aikaan, sitä kesti jonkun 9 tai 10 kuukautta, ja se oli siinä. Sinä aikana meitä kutsuttiin suunnilleen kaikkien aikojen parhaaksi bändiksi, uudeksi isoksi jutuksi ja seuraavaksi Metallicaksi.”

Heafyn mukaan hänen tavoitteensa olivat korkealla, joten hän otti kehut vastaan itsevarmana:

”Minun olisi pitänyt sanoa, että olemme seuraava suuri metallibändi, mutta sen sijaan sanoin, että ’Kyllä, me tulemme olemaan seuraava Metallica’. Jokainen bändi maailmassa näki asian siten, että ’Okei, vitut näistä ylimielisistä kakaroista. Mitä helvettiä he oikein puhuvat? Nämä jätkät ovat paskoja’. Kun palasimme brittikiertueen jälkeen Yhdysvaltoihin, yhtäkkiä kaikki tutut yhtyeet kohtelivat meitä kuin roskaa ja pelkästään kiusasivat meitä.”

Voit kuunnella koko lähetyksen alhaalta löytyvällä soittimella.

Lisää luettavaa