Tulevan kesän Nummirockiin buukattu jenkkibändi hajosi – jäseniä syytetään seksuaalisesta ahdistelusta

Yhtye kiistää syytteet, mutta tiedottaa silti lopettavansa kokonaan.

27.02.2018

Yhdysvaltalaisen black metal/crust -yhtye Young and In the Wayn jäseniä syytetään fanien seksuaalisesta ahdistelusta. Syytteiden vuoksi bändin tulevia keikkoja peruttiin ja lopulta levy-yhtiö Deathwish Inc. pudotti yhtyeen listoiltaan.

Young and In the Way julkaisi aiheesta Facebook-sivuillaan tiedotteen, jossa tämä kiistää syytökset. Bändi toteaa samaan hengenvetoon kuitenkin lopettavansa toimintansa kokonaan ja yhtyeen Facebook- ja Instagram-tilit on jo suljettu.

”Bändinä ja yksilöinä meitä kuvottaa, että joku on joutunut seksuaalisen ahdistelun kohteeksi tilaisuudessa, jossa olimme mukana. Ylistämme uhrien rohkeutta kertoa asiasta ja tuemme heidän päätöstään (ja oikeuttaan) nimetä tekijät. Mutta seisomme edelleen sen takana mitä sanoimme, kun kuulimme asiasta – kukaan bändin jäsenistä ei ole vastuussa näistä rikoksista”, Metal Injection -sivusto avaa bändin jo poistettua Facebook-julkaisua.

”Haluamme tehdä asian harvinaisen selväksi – vastatessamme syytteisiin näin emme halua väheksyä uhreja. Uskomme heitä, olemme pahoillamme tapahtuneesta ja tuemme heitä. Mutta me emme tehneet näitä tekoja.”

”Emme hyväksy syytteitä, mutta emme voi myöskään todistaa syyttömyyttämme. Se, että meitä voidaan edes epäillä tällaisesta rikoksesta saattaa meidät tiemme päähän. YAITW ei ole enää Deathwishilla emmekä soita enää keikkoja. Meillä ei ole enää mitään sanottavaa jäljellä.”

Young and In the Wayn oli kiinnitetty yhdeksi ensi kesän Nummirock-festivaalin esiintyjäksi. Festivaaliväki tiedotti sosiaalisessa mediassa julkaisevansa korvaavan esiintyjän myöhemmin.

Lisää luettavaa