”Tuli taipuu moneen” – haastattelussa Burning Point

Yli 20 vuotta toimineen Burning Pointin maailmassa melodinen heavy ja power metal määrittelevät kaiken, mikä on tärkeää.

31.12.2021

Uusi levynne Arsonist of the Soul kuulostaa korvissani tyylipuhtaalta power metalilta. Oliko ajatuksenakin pysytellä niin sanotusti perusasioiden parissa? 

– Kyllä, kyllä. Melodinen heavy powerilla höystettynä on ollut pelin henki alusta pitäen, eikä me aleta rikkomaan sitä sapluunaa. Sitä me rakastetaan tehdä, ja sitä myös fanimme odottavat, kitaristi ja säveltäjä Pete Ahonen sanoo. 

Burning Pointin kokoonpano on uusiutunut reippaasti sitten The Blaze -edellislevyn (2016): mukana on neljä uutta jäsentä. Edeltävästä porukasta on Ahosen ohella jäljellä vain vuonna 2006 mukaan astunut kitaristi Pekka Kolivuori. 

– Nämä kokoonpanouudistukset vie aina helvetisti energioita ja joutuu säätään sinne tänne, välillä yöunetkin kadoksissa, mutta nyt ollaan kyllä tiukka sakki ja kaikki tekemässä tätä eteenpäin. 

Kuinka paljon olette pystyneet treenaamaan uudella miehistöllä näin korona-aikana? 

– Ei itse asiassa yhtään. Käydään ottamassa tiukkaa treeniä, kun keikkoja ilmestyy. 

Burning Pointin musiikin kantava teema tuntuu olevan tuli ja palaminen, mikä ilmenee jollain tavoin jokaisen albumin nimestä, sanoituksista ja kansitaiteesta. Mitä ajat tällä takaa? 

– Tuli on hyvä metafora uusiutumiselle, kivulle, voimalle ja niin edelleen. Tuli taipuu moneen. Silloin kun aloitettiin ja eka levy [Salvation by Fire, 2001] ilmestyi, tulitematiikkaa oli julkaistuissa levyissä vähemmän, mutta nythän sitä tuntuu olevan joka toisessa 

Tällaisen musiikin pääasiallinen markkina-alue taitaa olla ihan muualla kuin Suomessa. Power metal -tyylinen kama tuntuu pitävän kurssinsa erityisesti Saksassa, Japanissa ja Etelä-Amerikan maissa. Pitääkö tämä paikkansa? 

– Toki joo, Keski-Eurooppa ja Japani ovat enemmän innoissaan, mutta kyllä fanikunta on täälläkin kasvamaan päin. Kiitos siitä! 

Olet aktiivinen ja luova muusikko ja soitat myös Ghost Machineryssä ja Stargazeryssä. Menneisyydestäsi löytyvät hieman lyhyemmät pestit myös muun muassa National Napalm Syndicatessä ja Sarcofagusissa. Vuonna 1999 syntynyt Burning Point on bändeistäsi vanhin. Pidätkö sitä myös tärkeimpänä? 

– Klisee ”kuin laittais omia lapsia paremmuusjärjestykseen” toimii vieläkin, eli en pysty sanomaan, mikä näistä yhtyeistä on se tärkein. Kaikkea musaa teen suurella rakkaudella lajia kohtaan.

Julkaistu Infernossa 9/2021.

Lisää luettavaa