Turku Saatanalle nyt! Legendabändi heittää hyvästit 30-vuotiselle uralleen 1. maaliskuuta

Turku Saatanalle VII -festari päätyi myrskyisiin vesiin. Onneksi Turusta löytyi vielä järjen ääniä, joten rienaukset saatiin siirrettyä Logomolle.

23.02.2019

Yhdysvaltalaisen saatanallisen death metalin kulttibändi Acheron soittaa viimeisen keikkansa Turussa perjantaina 1. maaliskuuta. Turku Saatanalle VII -festareilla nähdään myös lukuisia muita tämän hetken kovimpia pimeyden akteja.

Kaikkia ei kuitenkaan saatananpalvonta (hauskanpito) kiinnosta, vaan Metallihelvetin järkkäämä festari joutui vaihtamaan keikkapaikkaa. Alun perin Kårenille sopimuksen tehnyt Metallihelvetti sai kuulla ikäviä uutisia vain 30 päivää ennen festareita. Heidän sopimuksensa purettiin, vaikka järkkärit olivat käyttäneet jo tuhansia euroja järjestelyihin.

Hämmennystä aiheutti myös se, etteivät Metallihelvetin tapahtumat ole aiemminkaan aiheuttaneet minkäänlaisia ongelmia keikkapaikoilla, ja onpa Turku Saatanalle -festari tehnyt myös kaljanmyyntiennätyksen Kårenille. Ihme jos eivät tuototkaan venuelle kelpaa.

Pienen paniikin siivittämänä Metallihelvetin Jussi Helenius ja Mikko Mäkinen löysivät kuin löysivätkin uuden keikkapaikan Turun Logomo/Logi3:sta.

Turku siis luovutetaan jälleen kerran Saatanalle 1.-2. maaliskuuta.

Alla Heleniuksen mietteitä tapahtumista:

Kuinka moneen keikkapaikkaan jouduitte ottamaan yhteyttä, että löysitte uuden mestan?

Itse asiassa meihin oltiin yhteydessä useasta paikasta suoraan jo muutaman tunnin kuluessa siitä, kun tiedotimme Kårenin källistä. Logomo oli näiden joukossa. Vinkkejä ja ehdotuksia sateli kavereilta ja muilta yksityishenkilöiltä myös varmaan parinkymmeneen eri mestaan ja itse asiassa noin vuorokaudessa oltiin jo siinä tilanteessa, että valittavana oli Logomon lisäksi myös toinen varteenotettava tila tapahtumalle.

Pohditteko jopa festareiden siirtämistä Turusta ulos? Raisio Luciferille? Rymättylä Belialille?

Kyllä. Ehdotuksia lähikuntien erilaisista tiloista, halleista jne. tuli myös runsaasti. Lisäksi meidän postausta jaettiin yli 500 kertaa ja paljon muidenkin kuin meidän niin sanotun ”kohderyhmän” toimesta mikä jo osaltaan kertoo omaa kieltään siitä, mitä mieltä ihmiset ovat tällaisista perumistempauksista.

Mikä johti Kårenin sopimuksen purkamiseen?

Heillä luki irtisanomispaperissa (jota emme koskaan allekirjoittaneet, eikä sitä tietääkseni puoltanut kukaan viime vuoden tapahtumassa mukana olleista henkilökunnan jäsenistä) vain että ”sisäiset syyt”. Kysyttäessä, että voisiko näitä syitä avata edes kohteliaisuussyistä Kårenin uuden toimitusjohtajan vastaus oli tonnin seteli -ilmeellä ”pahoittelemme tilannetta, mutta meidän ei tarvitse niitä teille kertoa, sisäiset syyt”.

Aiotteko julkaista jonkinlaisen tiedotteen festareiden jälkeen?

Ensi alkuun olisi paikallaan vaikkapa jonkinlainen alkeiskurssin omainen opas avoimuuteen, kahdensuuntaiseen kommunikointiin ja rehellisyyteen. Koskien useampiakin tahoja.

Mitä pitäisi tehdä, jotta tämänkaltaisia yllätysperuuntumisia ei enää tapahtuisi?

Edelliseen viitaten, ihan aluksi: tapahtumia järjestävien ja niille tiloja vuokraavien tahojen pitäisi pystyä keskustelemaan mahdollisista esiin nousevista ongelmista ensin keskenään ennen kuin tehdään hätiköityjä päätöksiä tapahtumien tai esiintyjien peruuttamisesta. Viimeisten vuosien aikana jo pelkästään ns. pesuvesien mukana menneiden lapsien määrä alkaa olla jo naurettava. Tällaisten toimenpiteiden pitää perustua faktoihin ja todettuihin tilanteisiin, ei henkilökohtaisiin mielikuviin ja niistä muodostettaviin mahdollisiin uhkaskenaarioihin. Lisäksi hyvä peruslähtökohta on osata erottaa ihmiset, asiat ja tilanteet toisistaan.

Koskapa useammistakin tapahtumista on viime vuosina luotu epämääräisiä mielikuvia, joita levitellään nimettömänä netissä ja mailitse keikkapaikoille ja niihin liittyville sidosryhmille, ehdottaisin että vaikkapa Turku Saatanalle -festeillä kävijät puolestaan olisivat yhteydessä vastaaviin tahoihin ja kertoisivat omia kokemuksiaan äärimetallifestareista ja -keikoista ja mitä niillä oikeasti tapahtuu. Asiallisesti faktoihin perustuen, ilman fiilistelyä tai mielikuvilla manipulointia.

Alta löydät festareilla soittavat bändit. Käyhän nappaamassa lippu haltuun!

Pe 1.3.

Aegrus

Horna

Filii Nigrantium Infernalium (Por)

Auðn (Ice)

Acheron (Usa)

La 2.3.

Morgal

FrΩnt

Sargeist

Djevel (Nor)

Revenge (Can)

Tsekkaa uusimmat juorut ja keskustelut Turku Saatanalle VII:n Facebook-sivuilta.

YouTube video

Lisää luettavaa