Tuskassa kuullaan musiikin lisäksi myös puhetta – teemana erikoiset urapolut

Solmusalin ohjelma tunnetaan nyt nimellä Tuska Forüm.

23.05.2019

Tuska-festivaaleilla on jo parin vuoden ajan kuultu paitsi musiikkia, myös erilaisia keskusteluja ja paneeleja. Perinne jatkuu myös tänä vuonna ja Solmusalin puheohjelmistossa – joka kulkee nyt nimellä Tuska Forüm – on jälleen tarjota mielenkiintoisia puhujia ja puheenaiheita.

Festivaali startataan Tuska Forümissa perjantaina 28. kesäkuuta kello 13:30 festivaalin johtohahmojen lehdistötilaisuudella. Sen jälkeen kuullaan lisäksi K2 Agencyn agenttina/managerina toimivan Sharon Richardsonin haastattelu. Richardsonin tallissa ovat muun muassa Tuskassa esiintyvät Anthrax, Kvelertak, Delain sekä Alien Weaponry.

Lauantaina Tuska Forümin teemana on erikoiset urapolut ja haastateltaviksi tulevat sarjakuvayhtye Belzebubsin luoja JP Ahonen, Finnvoxin legendaarinen masteroija Mika Jussila sekä Jean ”Valnoir” Simoulin, joka on vastannut muun muassa Amorphisin, Behemothin ja Lost Societyn levyjen kansitaiteista.

Sunnuntaina toimintaansa esittelevät puolestaan metallibändien hovikuvaaja Ester Segarra sekä Lassi ja Riina Scar.fi Tattoo & Bodymodificationin -liikkeestä, jotka kertovat alastaan sekä bodysuspensiosta eli kehon ripustamisesta ilmaan ihoon tehdyistä lävistyksistä. Yleisö pääsee myös näkemään suspensionia paikan päällä, kun Riina nostetaan puheenvuoron päätteeksi ilmaan.

Tuska Forümia juontaa Radio Rockilta tuttu Laura Vähähyyppä. Voit tutustua puheohjelmaan tarkemmin täältä.

Tuskaa vietetään Helsingin Suvilahdessa 28.-30. kesäkuuta. Pääesiintyjinä nähdään Slayer, Amorphis sekä The Hellacopters.

Lisää luettavaa