Tv-tärppi viikonlopulle: black metal yhdistää dokumenttielokuvan kreikkalaisia, kolumbialaisia ja iranilaisia päähenkilöitä

Blackhearts-dokumentti esitetään lauantaina Yle Teema Femillä.

Yle Teema Fem esittää lauantaina 9. joulukuuta kello 20 dokumenttielokuvan Blackhearts: mustan metallin maailma. Elokuva tulee Yle Areenaan katsottavaksi jo lauantaiaamuna ja on siellä kolmen kuukauden ajan. Norjalaistyöryhmän vuonna 2016 valmistuneessa dokumentissa seurataan kreikkalaisen, kolumbialaisen ja iranilaisen black metal -fanin matkaa kohti genren alkukehtoa Norjaa.

Iranilainen Sina on omien sanojensa mukaan maansa ainoa black metal -muusikko, joka soittaa oman ja perheensä turvallisuuden uhalla. Kolumbialainen Luciferian-yhtyeen laulaja Héctor on valmis myymään sielunsa saadakseen viisumin. Kreikkalainen Kaiadas tunnetaan puolestaan paitsi Naer Mataron -yhtyeen basistina myös äärikoikeistopuolueen kansanedustajana. Päähenkilöiden lisäksi elokuvassa esiintyvät myös muun muassa Gorgorothista, Satyriconista ja Keep of Kalessinista tutut Vegar ”Vyl” Larsen ja Arnt Grønbech.

Blackhearts: mustan metallin maailma esittelee black metal -skeneä ulkopuolisen, maallikon näkökulmasta. Se käsittelee kovaa työtä ja fanaattisuutta, taiteellista kunnianhimoa ja identiteettikysymyksiä. Useimmille se on katsaus johonkin ennennäkemättömään. Ja se vie myös muun muassa Kreikan pahamaineisen Kultaisen aamunkoiton kulissien taakse”, kuvaillaan Ylen sivuilla.