Twisted Sisterin kappaletta luvatta käyttänyt poliitikko joutuu maksamaan miljoonakorvaukset – ”Tässä ei ollut kyse rahasta”, sanoo Dee Snider

Snider sanoo puolustaneensa kaikkien luovien ihmisten oikeuksia tapauksessa.

04.05.2021

Australialaispoliitikko Clive Palmer käytti muutama vuosi sitten kampanjoissaan luvatta Twisted Sister -yhtyeen ikonista We’re Not Gonna Take It -kappaletta, johon poliitikko oli kynäillyt omat lyriikat. Twisted Sister ja Universal Music eivät katsoneet asiaa hyvällä vaan veivät asian oikeuteen.

Perjantaina 30. huhtikuuta oikeusistuin ratkaisi asian yhtyeen ja levy-yhtiön hyväksi. Palmer määrättiin maksamaan korvauksia noin 1,5 miljoonan Australian dollarin eli karvan alle miljoonan euron verran. Universal Musicin edustaja Adam Simpson oli päätökseen erittäin tyytyvöinen ja toivoi sen herättelevän ihmisiä tekijänoikeuksien suhteen.

”Kappaleiden käyttö mainoksissa ja varsinkin politiikassa ilman lupaa on loukkaus lauluntekijöitä kohtaan. Universal Music Publishing tekee tiivistä yhteistyötä kirjoittajiensa kanssa, jotta kaikenlainen mainoskäyttö tehdään artistin moraalia, etiikkaa ja kaupallisia arvoja kunnioittaen. Herra Palmer riisti tämän vapauden (yhtyeen nokkamies) Dee Sniderilta, bändiltä ja UMP:ltä. Päätöksellä korjattiin tämä vääryys”, Simpson kommentoi.

Myös Twisted Sister -nokkamies Dee Snider iloitsi päätöksestä kuultuaan ja reagoi asiaan Twitterissä:

”Tässä ei ollut kyse rahasta. Ei koskaan ollut. Kuten monet muutkin artistit, minä myin oikeudet katalogiini vuosia sitten (sievoisesta summasta). Kävin tämän taistelun puolustaakseni luomustani ja pitämällä kaikkien luovien ihmisten puolia, joiden niskaan nämä öykkärit ovat kaataneet lokaa ja jotka eivät ole olleet sellaisessa asemassa, että he olisivat voineet taistella vastaan”, Snider toteaa.

Lisää luettavaa