Australialaispoliitikko suututti Dee Sniderin ja Jay Jay Frenchin – muokkasi Twisted Sisterin hittiä luvatta mainokseensa

Poliitikon mielestä hänellä on tekijänoikeus mainoksen kappaleeseen, koska hän kirjoitti siihen uudet sanat.

04.01.2019

Tekijänoikeuksista näyttää muodostuneen jonkinlainen teema viime aikojen uutisointeja seuratessa. Arch Enemyn ja valokuvaajan välinen kädenvääntö onkin ollut Infernossakin jo hyvin esillä, mutta nyt Australiasta kantautuu uutisia, joiden mukaan oikeistopoliitikko Clive Palmer on saanut Twisted Sister -laulaja Dee Sniderin ja kitaristi Jay Jay Frenchin näkemään punaista. Eikä suotta.

Palmer on nimittäin käyttänyt puolueensa mainoksessa Twisted Sisterin We’re Not Gonna Take It -hittiä ja vieläpä muokatuilla, itse kirjoittamillaan sanoilla. Tietenkin luvatta. Sekä Snider että French ovat kiistäneet tukevansa Palmeria tai tämän puoluetta millään tavalla ja ryhtyvänsä oikeustoimiin estääkseen biisinsä käyttämisen poliitikon kampanjoissa.

”Twisted Sister ei tue australialaispoliitikko Clive Palmeria, ei ole koskaan kuullutkaan hänestä eikä ollut tietoinen We’re Not Gonna Take Itin muokatun version käytöstä. Emme saa sen käytöstä rahaa ja tutkimme, millä keinoin saamme tämän estettyä”, French kommentoi Twitterissä.

”Clive Palmerin puolue itse asiassa otti yhteyttä kustantajaani kappaleen lisensoimisesta, mikä tarkoittaa heidän olleen tietoisia, että näin täytyy tehdä. Heille kerrottiin lisensoimismaksu ja sitten he menevät ja tekevät biisin ilman lupaa! He eivät voi edes vedota tietämättömyyteen!” jyrisee puolestaan Snider.

Palmer itse kommentoi aiheetta Sydney Morning Herald -lehdessä ja sanoo luonnollisesti, ettei ole toiminut asiassa mitenkään väärin. Hänen mielestään bändin ei kuuluisi työntää nokkaansa hänen ja maansa asioihin.

”Kirjoitin mainoksessa kuultavat sanat itse ja minulla on niihin tekijänoikeus. Jos [Twisted Sister] yrittää käyttää lyriikoitani biiseissään, en epäröi alkaa oikeustoimiin heitä vastaan. Ulkomaalaisina heidän tulisi pysyä kaukana Australian sisäpolitiikasta ja pysyä siellä, missä ovat”, Palmer uhoaa.

Dee Snider on lähdössä kiertueelle Australiaan tammikuun lopussa ja Palmerin mukaan laulaja yrittää nyt vain saada huomiota keikoillaan lisätäkseen lipunmyyntiä.

”Mikä on ymmärrettävää, kun ottaa huomioon, miten kauan siitä on kun heillä on ollut minkäänlaista vaikutusvaltaa musiikkimaailmassa.”

Lisää luettavaa