Uuden levyn julkaiseva Joe Lynn Turner toi koko eliniän kestäneen sairautensa julki – ”Tavallaan sekä siunaus että kirous”

14-vuotiaasta asti peruukkeja käyttänyt Turner, 71, esiintyy uuden levyn promokuvissa ensimmäistä kertaa julkisesti täysin luonnollisena.

29.08.2022

Muun muassa Rainbow’sta, Deep Purplesta ja Yngwie Malmsteenin Rising Force -yhtyeestä tuttu rocklaulaja Joe Lynn Turner julkaisee uransa yhdennentoista sooloalbumin Belly of the Beast 28. lokakuuta. Tulevan levyn on tuottanut Peter Tägtgren (Pain, Hypocrisy, ex-Lindemann) ja luvassa on raskainta Turneria koskaan.

”Pedon vatsassa oleminen on sanonta, jonka olemme kuulleet hyvin monesti historian varrella. Kaikkien maailman kulttien ja korruption jäljet johtavat takaisin Raamatun ennustuksiin ja tuntuu, että ne ovat tänä päivänä toteutumassa. Ei tarvitse kuin vilkaista Ilmestyskirjaa, niin siinä ne ovat. Olen aina ollut kiinnostunut esoteerisesta tiedosta, hermeettisyydestä, okkultismista, raamatuntutkimuksesta, eklektisestä filosofiasta. Kadonneiden mysteerien paljastuminen on kiehtonut minua aina. Me olemme nyt keskellä hengellistä sotaa, jossa hyvä ja paha kamppailevat. Kaikilla meillä on enkeli toisella olkapäällä, paholainen toisella. Olemme pedon vatsassa, systeemin vankeina eikä sieltä ole tietä ulos. Tämä levy käsittelee sitä”, Turner avaa.

Uuden levyn julkistamisen yhteydessä Joe Lynn Turner paljasti myös hyvin henkilökohtaisen asian: Turner kertoo sairastaneensa jo kolmevuotiaasta pahaa alopeciaa eli hiustenlähtöä, minkä johdosta tätä kiusattiin pienenä julmasti ja hän joutui kokemaan ”emotionaalista ja fyysistä kärsimystä”. Kiusaamisen vuoksi laulaja alkoi käyttää peruukkeja jo 14-vuotiaana, mutta nyt uuden levyn promokuvissa 71-vuotias Turner esiintyy ensimmäistä kertaa julkisuudessa ilman peruukkeja.

”Se on tavallaan sekä siunaus että kirous. Minulla ei ole mitään todistettavaa ja voin pitää peruukkia tai sitten en. Olen vapaa tekemään mitä haluan. Olen aikuinen mies ja pikku hiljaa jo vanhempi mies. Tällä alalla monet miehet joutuvat tekemään päätöksen, ’kantavatko’ hiuksia vai ajelevatko päänsä, mikä on hyvin muodikasta nyt. Molemmat päätökset vaativat henkilökohtaista rohkeutta”, Turner sanoo.

”Minua koulussa potkineet kusipäät tekivät minusta vahvemman ja antoivat tarvittavaa motivaatiota ja voimaa nousta heidän yläpuolelleen. Viha ja tuska ovat mahtavia työkaluja, jotka oikein valjastettuna voivat kehittää sinua paremmaksi. Sen sijaan, että olisin juossut karkuun, minä piilouduin kaikkien silmien eteen.”

Kuuntele tulevan levyn nimikkokappale tuosta alta.

YouTube video

Lisää luettavaa