Väitetysti alaikäisten kanssa seksiä harrastanut Ministry-muusikko erosi bändistä

Kitaristi tai bändi eivät viitanneet syytöksiin millään lailla tiedottaessaan eroamisesta.

18.05.2021

Ministry-yhtyeessä vuosina 2007-2008 ja vuodesta 2012 eteenpäin vaikuttanut kitaristi Sinhue ”Sin” Quirin on eronnut bändistä. Quirin tiedotti asiasta viime perjantaina sosiaalisessa mediassa, mutta julkaisu on sittemmin poistettu. Bändin edustajat ovat kuitenkin vahvistaneet Pitchforkille, ettei kitaristi ole enää mukana bändin vahvuudessa.

Tammikuussa 2020 kaksi naista esitti väitteitä, joiden mukaan Quirin olisi harrastanut seksiä heidän kanssaan näiden ollessa vielä alaikäisiä. Naisten mukaan väitetyt seksiaktit tapahtuivat 15 vuotta sitten kitaristin ollessa reilu kolmikymppinen ja vaikuttaneen tuolloin Society 1 -yhtyeessä. Naiset olivat tapahtuma-aikaan 15- ja 16-vuotiaita.

Sekä Quirinin että Ministryn edustaja kiistivät väitteet tuoreeltaan eikä niihin viitattu nyt kitaristin eroamisen yhteydessäkään.

”Halusin kertoa teille kaikille asiasta, joka on ollut mieleni päällä jo jonkun aikaa. Olen päättänyt astua sivuun Ministrystä. Olen elämässäni nyt hyvin erilaisessa paikassa ja mielestäni nyt on oikea aika keskittyä terveyteeni, henkilökohtaiseen elämääni sekä muihin projekteihini ja kiinnostuksen kohteisiini. Ministry tulee aina olemaan minulle kuin perhe. He tietävät, miten paljon heitä rakastan ja haluan heille pelkkää hyvää jatkossa”, Quirin kirjoitti sittemmin poistetussa Facebook-julkaisussa.

Aiemmin toukokuussa Ministry ilmoitti, että rumpali Roy Mayorga, joka soitti yhtyeessä vuosina 2016-2017, on palannut bändin kiertuekokoonpanoon.

Lisää luettavaa