Vanhan liiton heavy rockia tuoreilla viboilla – Leverage palaa uusiutuneen miehistön ja uuden singlen kera

Leverage palaa entistä maanläheisempänä.

31.01.2018

Viime vuodet hiljaiseloa viettänyt Leverage palaa radalle uusiutuneen miehistön kera. Uunituore single äänitettiin lokakuussa 2017 Jyväskylässä Electric Fox –studiolla sekä Studio Tauossa Espoossa ja miksattiin Sonic Pump -studiolla Helsingissä.

Red Moon Over Sonora kuulostaa siltä, miltä Leverage on aina kuulostanut – vanhan liiton heavy rockia tiukalla laululla ja hyvällä tarinalla varustettuna. Biisissä on toki tuoreita viboja, mutta se on soundiltaan maanläheisempi kuin aikaisemmat levytykset”, yhtyeen perustaja ja kitaristi Tuomas Heikkinen kommentoi.

Uusiutuneessa miehistössä toista kitaraa käskyttää aikaisemmin Kiuas-yhtyeestä tuttu Mikko Salovaara, joka paikkaa nykyään elokuvamusiikkiin keskittyneen Torsti Spoofin. Keulamiehen tontilla loistaa monessa hard rock -liemessä (Queen-tribuutti The Miracle, Rainbow-coverbändi Wolf Moon Rising) keitetty laulajamonipuolisuus Kimmo Blom, joka korvaa yhtyeessä aikaisemmin laulaneen Pekka Ansio Heinon.

”Tässä ympyrä tavallaan sulkeutuu, koska Kimmo oli alun perin kiikarissa laulajaksi debyyttilevy Tidesin demonauhoitusten aikaan. Pekan tai kenenkään muun osalta näissä miehistömuutoksissa ei ole missään vaiheessa ollut milliäkään riitaa tai epäselvyyksiä. Oli vain selvää, että emme pysty jatkamaan hommia alkuperäisellä miehityksellä. Kimmon kanssa Wolf Moon Rising -keikkoja tehdessä alkoi tuntua siltä, että hänen kanssaan voi ja pitää tehdä nyt jotain uutta musaa”, Heikkinen painottaa.

”Tarkoitus on tehdä lisää uutta musiikkia valmiiksi ja soittaa sitä – vanhempaa materiaalia unohtamatta – keikoilla jo tänä vuonna.”

Lisää luettavaa