”Vedin kasipallon kokaiinia viikossa” – Five Finger Death Punch -laulaja ei ole ainoa jäsen, jolla on ongelmia päihteiden kanssa

Basisti Chris Kael on nyt ollut kolme kuukautta raittiina.

Kuva: Sami Turunen

Five Finger Death Punch -yhtyeen laulaja Ivan Moody on ollut paljon otsikoissa päihdeongelmiensa vuoksi. Mutta eivätpä muutkaan bändin jäsenet sen puhtaampia pulmusia ole: basisti Chris Kael kertoi KLAQ:n haastattelussa olleensa pahassa kokaiinikoukussa vielä kolme kuukautta sitten.

”Vedin kasipallon [slangisana kahdeksasosaunssille eli noin 3,5 grammalle] kokaiinia viikossa. Se oli suuri ongelma. Se yhdessä masennuksen kanssa. Tajusin vasta katkaisuhoidossa että lääkitsin itseäni ja taistelin masennusta vastaan kokaiinilla saadakseni dopamiinitasot ylös. En ollut koskaan ajatellutkaan asiaa. Ja kun vaikutus lakkaa, tulet alas rytinällä”, Kael kertoo avoimesti.

Haastatteluhetkellä 76 päivää selvänä pysytellyt Kael sanoo voivansa nyt paljon paremmin, mutta on joka päivä viivan päässä retkahtamisesta. Rankinta basistin mukaan on ollut viettää hiljaiseloa kotona kaiken keikkailun jälkeen.

”Ennen minulla oli päivätyö baarimikkona tai jotain muuta tekemistä, kuten salilla käynti. Kun palasin viime kiertueelta, mietin: ’Mitä teen? Keksinkö jotain tekemistä vai vedänkö kokaiinia ja katson Netflixiä kahdeksan tuntia? Joo, kokkeli ja Netflix on hyvä, en halua ajatella’. Lopulta minusta tuntui siltä, kuin se hahmo jota esitän lavalla – se vitun ’He-Man’ – olisi syönyt oikean minäni.”

Kael myöntää tuntevansa syyllisyyttä myös siitä, miten Ivan Moody käsitteli omia päihdeongelmiaan julkisesti samalla kun hän itse piti omansa salassa kaikilta.

”Se kalvoi minua todella syvästi. Kaverillani on valtava ongelma ja tässä minä istun hiljaa. Se kolahti kovaa viime kiertueen jälkeen. Kotona oleminen on muutenkin vaikeaa, kun yhtäkkiä havahdut: ’Hetkinen, minun pitää viedä roskat? Sekö on tärkein asia mitä voin tehdä?'”