Veristä naapurisotaa Islannissa – Fortið julkaisi videon tulevalta levyltään

Kappale löytyy syksyllä julkaistavalta Narkissos-pitkäsoitolta.

24.08.2023

Islantilainen Fortið julkaisee 13. lokakuuta uuden Narkissos-pitkäsoittonsa. Tuoreena maistiaisena levyltä (jonka nimikappaleella vierailee Insomniumin Niilo Sevänen) on julkaistu kappale Þúsund þjáninga smiðu videoineen päivineen.

”Kappaleen nimi on sanaleikki, joka tulee islantilaisesta termistä ’tuhannen taidon mies’, jonka me muutimme muotoon ’tuhannen kärsimyksen mieheksi’. Sanoitus on hyvin abstrakti ja käsittelee sitä sivilisaation ohuen kuoren alla lymyilee eläimellistä vaistoa, jonka paljastuminen ei vaadi kovinkaan suuria ponnisteluja”, avaa yhtyeen kippari Einar Thorberg Guðmundsson.

”Videolla puolestaan nähdään kahden maatilan väkeä taistelemassa maasta. Tällaiset taistelut ovat olleet islantilaisille hyvin tyypillisiä jo vuosisatojen ajan. Aivan sattumalta maanviljelijä, joka ystävällisesti lainasi meille videossa näkyvän aidan, oli itsekin tällaisen naapurisodan keskellä. En voi mennä yksityiskohtiin sen enempää, koska asian käsittely oikeudessa on vielä kesken, mutta toivon, että ratkaisuun päästään huomattavasti sivistyneemmin keinoin kuin videolla.”

Lisää luettavaa