Video: Ghostin Papa Emeritus III vieraili Candlemassin keikalla

Ghostin laulaja Papa Emeritus III vieraili doomlegenda Candlemassin keikalla Ruotsin Gävlessä. Mies rykäisi ilmoille Nightfall-levyltä (1987) löytyvän Well of Souls -kappaleen.

Yksi Ghostin ”nimettömistä ghouleista” kertoi aiemmin tänä vuonna Weld-lehden haastattelussa Candlemassin olleen kaikessa omaperäisyydessään suuri musiikillinen innoittaja.

– Se on erittäin pikkutarkkaa, erittäin harkittua biisinkirjoittamista. Kyse ei ole pelkästään soundista, vaan koko paketti on mietitty todella tarkkaan.

– Kun kuuntelet amerikkalaisia bändejä, olivat ne sitten punkkia tai emoa, niiden melodiat noudattavat jostain syystä samaa kaavaa. Esimerkiksi Avril Lavignen melodiat ovat pitkälti samoja kuin monella jenkkiläisellä metallibändillä, mutta taas pohjoisessa Euroopassa – erityisesti Skandinaviassa – meillä on folkmusiikkiperinne, joka juontaa juurensa satojen vuosien taakse. Se on erittäin melankolista musiikkia, todella surullista. Siinä ei ole mukana yhtään bluesia, vaan koko homma pohjaa enemmänkin klassiseen musiikkiin.

Lisää luettavaa