Viime syksynä katkaisuun kirjautunut James Hetfield julkaisi tilannepäivityksen – Metallica joutuu perumaan kaksi festivaalikeikkaa

Loput tälle vuodelle kaavaillut keikat toteutuvat suunnitelmien mukaan, vakuuttaa Hetfield.

Kuva: Mikko Pylkkö

Metallica on joutunut perumaan kaksi festivaaliesiintymistään nokkamies James Hetfieldin hoitojen vuoksi. Viime syksynä katkaisuhoitoon kirjautunut Hetfield kertoi asiasta yhtyeen sosiaalisessa mediassa julkaistun tiedotteen välityksellä. Samalla hän avasi hieman tarkemmin, millaisessa tilanteessa hän hoitojen suhteen parhaillaan on.

”Tämän kirjoittaminen sattuu, mutta halusin kertoa teille, etten pääse ottamaan osaa Sonic Temple- ja Louder Than Life -festivaaleille tänä vuonna. Minulla on juuri niille viikonlopuille sovittuna parantumiseni kannalta kriittistä tapahtumaa eikä niitä voi siirtää”, Hetfield kertoo.

”Tällä tiedotteella tarkoitukseni on pyytää anteeksi teiltä kaikilta. Totuus on se, että olen viime vuosien kiertueiden aikana jättänyt oman terveyteni toissijaiseksi ja nyt olen ymmärtänyt, että mielenterveyteni on etusijalla. Monista tämä saattaa kuulostaa itsestäänselvältä, mutta en vain halunnut tuottaa pettymystä Metallican tiimille/perheelle ja minä yksin saatoin itseni vaaraan.”

”Hyvä asia on se, että terapiani on sujunut hyvin. Oli ehdottoman tarpeellista huolehtia mieleni, ruumiini ja henkisestä terveydestäni. Haluan myös painottaa, että bändi tulee soittamaan kaikki muut vuodelle 2020 sovitut keikat.”

”Olen optimistinen jatkon suhteen ja kiitollinen siitä tuesta, jota olen saanut sen jälkeen, kun lähdin hoitoon viime syyskuussa. Aivan kuten liekki vetää koiperhosta puoleensa, tässä ammatissa on omat haasteensa ja vaikeutensa tällaiselle ihmiselle. Se, että olette ymmärtäväisiä, auttaa suuresti paranemisessa”, Hetfield kirjoittaa.

Dear Metallica Family,It pains me to write this, but I have to let all of you know that I cannot make it to Sonic…

Posted by Metallica on Monday, February 24, 2020