Vinnie Paulin Hellyeah-bänditoveri kyseenalaistaa Panteran uuden tulemisen – ”Hän ei koskaan halunnut sitä”

Chad Gray sanoo kuitenkin ymmärtävänsä, miksi ihmiset menevät katsomaan bändiä.

29.03.2024

Hellyeah-yhtyeen yhdessä edesmenneen Pantera-rumpali Vinnie Paulin kanssa vuonna 2006 perustanut laulaja Chad Gray sanoo tuoreessa The Jesea Lee Show’n haastattelussa, ettei Panteran uutta tulemista olisi tapahtunut, mikäli Paul olisi vielä elossa, koska tämä ei halunnut soittaa bändissä ilman kitaristiveljeään Dimebag Darrelia, joka ammuttiin lavalle joulukuussa 2004.

”Teimme yhdessä miljoonia haastatteluja ja joka kerta hän sanoi, ettei [Panteran reunionia] tapahdu. Aina joku haastattelija kyseli, että ’Mitä tämä puhe Panteran paluusta Zakk Wylden kanssa on?’ johon Vinnie vastasi aina lyhyesti ja ytimekkäästi, että ’Veljeni on kuollut’. Sillä tavalla Vinnie ajatteli asiasta. Pantera oli ohi, koska hänen veljensä on kuollut. Kun kuulin nuo sanat ja miten painokkaasti hän ne sanoi… Häntä ei kiinnostanut eikä hän tarvinnut niitä rahoja”, Gray toteaa.

”Hän ei koskaan ollut paluun takana. Hän ei koskaan halunnut sitä. Minulle on siis hyvin vaikeaa… Kunnioitan suuresti Vinnie Paulia ja myös Dimebag Darrellia. Ja okei, tehkää vaan tribuuttijuttu, mutta kyseenalaistakaa, miten kauan sitä jatkuu ja mitä muuta sen tiimoilta tapahtuu. Haluan vain olla varma, että edesmenneet veljet saavat kaiken rakkauden ja kunnioituksen, koska he olivat todella, todella merkittävä osa musiikkikenttää. Tuntuu hieman huijaukselta, että he eivät ole osana jotain, minkä rakensivat omin käsin.”

Gray kuitenkin sanoo ymmärtävänsä, miksi fanit ovat innoissaan bändin uudesta tulemisesta eikä hänellä ole Dimebag Darrellin ja Vinnie Paulin saappaisiin hypänneistä Zakk Wyldestä ja Anthrax-rumpali Charlie Benantesta mitään pahaa sanottavaa.

”Se, mitä he kaksi tekevät, tulee suoraan sydämestä ja heidän aikeensa ovat puhtaat. Heillä on todella suuret saappaat täytettävänä, mutta he ovat molemmat ilmiömäisiä soittajia ja hyviä tyyppejä. Mutta silti koko juttu on minulle vaikea pala, koska Vinnie oli ystäväni ja tiedän, mitä hän ajatteli asiasta.”

”Asiaa on hankala prosessoida, koska minä tajuan, mitä bändi merkitsee. Minä olin iso Pantera-fani. Ymmärrän, mitä siellä permannolla seisominen merkitsee, koska jos olet siellä, olet todennäköisesti melko vanha. En tarkoita, etteikö keikoilla kävisi myös nuorta porukkaa ja niitä, jotka eivät bändiä koskaan nähneet, sillä heitä on paljon, mutta… Hevimetalli on nuoruudenlähde. Kun menet sinne permannolle ja katsot Pantera-taustalakanaa ja he tulevat lavalle ja alkavat soittaa Strength Beyond Strengthiä tai jotain, niin yhtäkkiä et olekaan enää neli- tai viisikymppinen, vaan olet taas 18-vuotias. Sen hetken olet taas 18-vuotias.”

Lisää luettavaa