Vinnie Paulin kuolemasta vuosi täyteen – Hellyeah-kitaristi muisti edesmennyttä toveriaan koskettavalla kirjeellä

"Levymme julkaistaan pian ja tiedän, että olisit ollut siitä helvetin ylpeä", Tom Maxwell kirjoittaa Vinnie Paulille.

23.06.2019

Panterasta, Damageplanista ja Hellyeah-yhtyeestä tuttu rumpalisuuruus Vinnie Paul menehtyi 22. kesäkuuta 2018 sydänlihaksen krooniseen sairauteen. Hän oli kuollessaan 54-vuotias.

Hellyeah-kitaristi Tom Maxwell muisti edesmennyttä kollegaa ja toveriaan tämän kuoleman vuosipäivänä julkaisemalla tälle osoitetun pitkän avoimen kirjeen. Maxwell kertoo kirjeessä koskettavasti, miten paljon Vinnie Paulia kaivataan ja mitä heidän yhteiselle yhtyeelle kuuluu.

”Kun jätit meidät, kaikki menetimme todella paljon. Hymysi, tarttuva naurusi, vilpitön välittäminen ympärilläsi olevista. Kaikki se on muuttunut ja perheemme on vain palasia siitä, mitä se joskus oli. Jokainen päivä tuntuu edellistä raskaammalta. On vaikeaa, kun tietää, ettet ole enää täällä nostamassa muita ylös ja kääntämällä asioita parempaan päin niillä pienillä teoilla, joita tapasit tehdä. On vaikea herätä aamuisin ja yrittää navigoida näiden sameiden vesien läpi. Teemme parhaamme – toisilta se onnistuu paremmin, toisilta huonommin. Suru on rakkautta ilman kotia ja siltä minusta usein tuntuu”, Maxwell kirjoittaa.

”Levymme julkaistaan pian ja tiedän, että olisit ollut siitä helvetin ylpeä. Haluamme levyn tekevän kunniaa muistollesi ja sille, mitä olisit halunnut meidän tekevän. Helppoa se ei ole. Intohimo on heikentynyt ja osin jopa kadonnut, mutta tiedän, miten pettynyt olisit, jos emme jatkaisi eteenpäin. Mutta kuinka pitkälle, en osaa sanoa.”

”Joskus voi mennä päiviä/viikkoja, etten edes vilkaise kitaraan. Haluni ja nälkäni siihen on kokenut kovan kolauksen, mutta tiedän sen olevan väliaikaista. Tai ainakin toivon niin. Kenties kiertueelle palaaminen ja Hellyeah-perheellä itseni ympäröiminen auttaa palauttamaan rakkauteni musiikkiin ja soittamiseen. Tiedän, että sitä haluaisit minulta ja muilta. Olit aina niin positiiinen etkä vellonut missään negatiivisessa. Minä yritän. Me kaikki yritämme.”

”Rakastan sinua Vince ja ikävä on kova. Laitan hatun takaisin päähäni, sidon kengännauhani, nappaan kitaran ja edustan Hellyeahia parhaani mukaan. Kiitos, että olit aina tukenani. Kiitos, että rohkaisit minua, päästit minut elämääsi ja ennen kaikkea olit rakas ystävä. Kaipaan sinua ja toivon, että näemme vielä joskus toisella puolella.”

Hellyeah julkaisee syyskuussa kuudennen pitkäsoittonsa Welcome Home. Vinnie Paul ehti soittaa levyn rumpuosuudet ennen kuolemaansa, eli levy tulee olemaan viimeinen, jolla kuullaan Paulin soittoa. Levyn tiimoilta tehtäville keikoille Vinnie Paulin saappaisiin hyppää Stone Sourista tuttu Roy Mayorga.

Lisää luettavaa