Visions of Atlantis -laulaja: On turhauttavaa esiintyä yleisölle, joka kuvaa keikkaa puhelimillaan – ”Tuntuu kuin laulaisin koneille”

Clémentine Delauney toivoisi yleisöltä läsnäoloa.

Kuva: Emilie Garcin

Älypuhelimillaan keikkoja varsinkin videona kuvaava yleisö on puheenaihe, joka jakaa mielipiteitä. Itävaltalaisen Visions of Atlantis -yhtyeen laulaja Clémentine Delauney kuuluu niihin, jotka toivovat katsojien jättävän puhelimensa rauhaan keikan ajaksi ja keskittyvän mieluummin käsillä olevaan hetkeen. Delauneu kertoi The Metal Gods Meltdownin haastattelussa vihaavansa erityisesti sitä, miten kuvaamista perustellaan sillä, että otetaan hetkestä ikuisesti kestävä muisto talteen.

”Olen itsekin tehnyt niin keikoilla – kuvannut lyhyitä pätkiä sieltä täältä. Mutta ensinnäkin, en ole koskaan katsonut niitä jälkikäteen. Ja toiseksi niistä välittyy vain ehkä yksi tai kaksi prosenttia siitä tunteesta ja intensiteetistä, mitä keikalla ollessaan kokee”, Delauney pohtii.

”Jos joku kuvaa meitä, hän ei ole kanssamme keikan aikana. He eivät keskity kuuntelemaan ja katselemaan, koska ajattelevat, ettei heidän tarvitse keskittyä, koska kuvaavat keikkaa ja voivat katsoa sitä sitten myöhemmin.”

Delauney sanoo olevansa myös harmissaan siitä, miten bändin ja yleisön välissä oleva älypuhelin estää inhimillisen kontaktin saamisen puolin ja toisin.

”Ei ole todellakaan mukavaa laulaa edessä olevalla näyttöjen merelle. Minusta tuntuu kuin laulaisin koneille. Varsinkin silloin, kun he tuijottavat ruutujaan kuvatessaan. He eivät katso sinua ja minä haen aina katsekontaktia; etsin hymyä, koska rakastan sitä vuorovaikutusta. Joten on turhauttavaa, kun edessäni on vain puhelinten näyttöjä”, Delauney tuskailee.

”Olen sanonutkin joskus keikoillamme, että olkaa kanssamme, jättäkää edes tämän kerran puhelimenne taskuun. Katsokaa elävää musiikkia oikeasti. Olkaa oikeassa maailmassa ja unohtakaa ne vempeleet. Ja jos taas olet yleisössä, et näe edes lavalle, vaan ainoastaan edessäsi olevien puhelimet. Se on myös aika itsekästä.”

Visions of Atlantis julkaisee 30. elokuuta uuden pitkäsoittonsa Wanderers. Levyltä on julkaistu maistiaisina kappaleet A Journey to Remember sekä Heroes of the Dawn.