Vuodesta 2017 tulossa stonerintäyteinen – Sleep ja High on Fire julkaisevat uutta musiikkia, lupaa Matt Pike

Nyt kaikki stonermetallin ystävät, irrottakaa hetkeksi huomionne bongista ja olkaa tarkkana: Matt Pike kertoo CBS San Franciscon haastattelussa sekä Sleepin että High on Firen julkaisevan ensi vuonna uutta musiikkia.

High on Fire onkin tehtaillut levyjä ja keikkoja tasaiseen tahtiin jo vuodesta 1998 ja yhtyeen viimeisin Luminiferous-albumi julkaistiinkin 2015. Mutta stoner metal -klassikko Dopesmokerista (virallinen julkaisu 2003) tuttu Sleep on muutamia keikkoja ja The Clarity -singleä lukuunottamatta ollut varsin hiljaa. Pike kertoo Sleepin valmistautuvan parhaillaan studiourakkaan, joka on suunnitelmien mukaan edessä maaliskuussa.

”Meillä ei ole vielä mitään käryä julkaisijasta tai rahoituksesta tai mistään. Sen tiedän, että kun meillä on valmis tuote, moni on halukas sen ostamaan. Ja meillä on paljon todella hyviä biisejä valmiina. Yritämme vain päästä sen kanssa sinuiksi, jotta äänitykset sujuvat”, Pike kertoo.

”En halua molempien bändien julkaisevan levyjä samaan aikaan. Teemme ensin Sleepin ja kierrämme hieman, sitten on High on Firen vuoro mennä studioon, luultavasti joskus heinäkuussa. Molemmissa leireissä ihmisillä on laskuja maksettavana ja perhettä elätettävänä, joten täytyy varmistaa että homma toimii sujuvasti. Mutta sellaista säätämistä elämäni on.”