Vuoristorata-ajelu heavyn ja power metalin merkeissä – ennakkokuuntelussa kotimaisen After Infinityn debyytti

Lisäksi kitaristi ja biisintekijä Zsolt Szilagyi avaa levyn saloja biisi biisiltä.

11.03.2024

Kitaristi ja biisintekijä Zsolt Szilagyin (Dreamtale, Frozen Factory) johtama heavy/power metal -kollektiivi After Infinity julkaisee lukuisten vierailevien laulajien tähdittämän eponyymin debyyttipitkäsoittonsa keskiviikkona 13. maaliskuuta. Inferno tarjoaa koko levyn ennakkoon kuunneltavaksi jo nyt. Lisäksi Szilagyi avaa albumin saloja biisi biisiltä alapuolelta löytyvällä kommenttiraidalla.

Calm Before the Storm

– Levy alkaa lyhyellä instrumentaalisella introbiisillä, jonka tarkoitus on valmistella kuulija sooniseen seikkailuun.

I Surrender to You (featuring Leonard F. Guillan)

– Toivottavasti turvavyöt ovat tiukasti kiinni, sillä rauhallisen intron jälkeen tämä biisi singauttaa vuoristoradan käyntiin! Tämä perinteikäs power metal -ralli on täynnä vauhtia ja tiukkoja kurveja.

A Game of Chess (featuring Mikael Salo)

– Sitten mennään eeppisen hevin osastolle. Tämä biisi vangitsee After Infinityn hengen varsin hyvin: löytyy raskasta riffiä, melodista kertsiä ja progeen päin kumartavaa väliosaa sooloineen. Biisissä harmitellaan sotilaan tilannetta hänen joutuessaan taistelemaan sodassa, jonka takana hän ei voi seistä.

Do What You’ve Got to Do (featuring Leonard F. Guillan)

– Seuraavaksi otetaan vähän happea hitaamman pianobiisin muodossa. Tämä tunteikas balladi kertoo menetyksestä, sen hyväksymisestä ja hyvästien jättämisestä.

Crown of Clowns (featuring Mikael Salo)

– Tämä biisi palauttaa kuulijan takaisin raskaan musiikin pariin. Gruuvaavalla bassointrolla käynnistyvä biisi menee musiikillisesti aika samaan kategoriaan A Game of Chessin kanssa. Myös sanoitukset ovat poliittiset: jos kansa päättää valita johtajakseen idiootin, niin sitä niittää mitä kylvää.

Capital Punishment

– Tämä instrumentaalikappale on suurilta osin kitaran johdattelemaa vaihtelua riffittelyn ja melodoiden välillä, mikä lienee tässä vaiheessa levyä jo aika tutuksi tullut konsepti After Infinityn musiikissa.

Without You (featuring Nitte Valo)

Without You hidastaa tahtia taas hetkellisesti, ottaen vaikutteita kasarin heviballadeista. Lyriikoissa käsitellään parisuhteiden pyörteitä hyvässä ja pahassa.

The Power Beyond His Fight (featuring Stephen Baker)

– Sitten päästään haukkaamaan isompi palanen tämän 8-minuuttisen teoksen myötä. Biisi alkaa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin puheella, ja lyriikat onkin kirjoitettu kannustukseksi hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle valtiolle. Musiikillisesti tässä mennään eeppisen power metalin syvissä vesissä.

Two Restless Hearts (featuring Nitte Valo & Juanma Draven)

– Levy alkoi rauhallisesti, joten on vain reilua, että vuoristorata-ajelun päätteeksi palautamme kuulijan samaan rauhalliseen tilaan hitaalla pianoduetolla. Kappale on orkesterivetoinen, eikä siinä ole metallimusiikille perinteisiä rumpuja tai bassoa. Sanoituksissa pohditaan, olisiko aika päättää pitkään jatkunut parisuhde, jonka liekki on sammunut aikoja sitten.

Lisää luettavaa