Wackenissa tilanne päällä: järjestäjät asettivat matkustuskiellon moottoriajoneuvoilla liikkuvalle festarikansalle

Useita päiviä jatkuneet rankkasateet ovat tehneet alueella tuhojaan.

01.08.2023

Jo useita päiviä jatkuneet rankkasateet ovat kurittaneet tällä viikolla Saksassa järjestettävää maailman suurinta metallifestivaali Wacken Open Airia tehden alueesta tavallistakin mutaisamman ja vaikeakulkuisemman. Tilanteen vakavuudesta kertoo se, että järjestäjät ovat tänään turvallisuussyistä kieltäneet festarikansaa saapumasta paikalle omalla kulkupelillä.

”Kaikki matkustaminen Wackeniin kaikenlaisilla moottoriajoneuvoilla tulee lopettaa välittömästi. Vaikeat sääolosuhteet ja viimeisen 24 tunnin aikana satanut vesimäärä on saanut leirintäalueen, tapahtuma-alueen sekä alueelle johtavat tiet niin huonoon kuntoon, että valitettavasti leirintäalueelle ei voida ottaa yhtään moottoriajoneuvoa ilman turvallisuuden riskeeraamista. Niinpä kaikkien metallipäiden tulee joko keskeyttää matkansa Wackeniin tai olla lähtemättä. Kielto on voimassa festivaalin loppuun saakka. Ne ajoneuvot, jotka ovat aivan festivaalialueen välittömässä läheisyydessä, pyritään saamaan turvallisesti alueelle”, järjestäjät tiedottavat tapahtuman some-kanavissa.

”Lisätietoja muun muassa lippujen palauttamisen suhteen on tulossa. On todella surullista, että joudumme tekemään tämän vaikean päätöksen ensimmäistä kertaa Wackenin historiassa.”

Ensimmäistä kertaa vuonna 1990 järjestetty Wacken Open Air vetää yli 100 000 henkeä, joten ihan pienestä asiasta ei tällainen matkustuskielto todellakaan ole. Saapa nähdä, onko jatkuvalla sateella vaikutuksia itse tapahtumaan ja sen esiintyjiin. Jäämme seuraamaan tilannetta.

Loppuunmyydyn Wackenin esiintyjiin lukeutuvat tänä vuonna muun muassa Iron Maiden, Helloween, Megadeth, Heaven Shall Burn, Trivium, Amaranthe, Kreator, Uriah Heep, Voivod, Sleep Token, Abbath ja Dropkick Murphys. Suomalaisista mukana ovat muun muassa Ville Valo, Amorphis, Battle Beast, Ensiferum, Finntroll, Havukruunu sekä Suomen Wacken Metal Battle -kisan voittanut Omnivortex.

Lisää luettavaa