Warbeast- ja Rigor Mortis -nokkamiehellä diagnosoitu syöpä – ”Minun on pakko lopettaa laulaminen”

24.05.2017

Thrash/speed metal -yhtye Warbeastin sekä 80-luvulla aloittaneen, nyt jo kuopatun Rigor Mortis -yhtyeen laulaja Bruce Corbittilla on diagnosoitu ruokatorven syöpä. Corbitt kertoi asiasta Facebook-sivuillaan.

Lääkärit epäilevät syövän edenneen kolmanteen vaiheeseen, mikä tarkoittaa syöpäsolujen levinneen lähimpiin kudoksiin. Corbittin mukaan on kuitenkin mahdollista, että diagnoosi tarkentuu lisätesteissä toisen asteen syöväksi, mikä parantaa selviytymismahdollisuuksia. Kaikesta huolimatta 54-vuotias Corbitt ei kuitenkaan voi enää jatkaa laulamista bändeissä.

”Olen keskustellut paljon lääkärien ja spesialistien kanssa ja he ovat todenneet, etten tule paranemaan esiintymiskuntoon kohtuullisessa ajassa. Tämä murtaa sydämeni, mutta minun on pakko lopettaa laulaminen ja jäädä eläkkeelle. Olen pahoillani kaikkien bändikavereideni puolesta. Tämä kaikki on tullut niin äkkiä, olen murtunut ja shokissa”, Corbitt kertoo.

Corbitt on aiemmissa tiedotuksissaan kertonut syövän olevan hoidettavissa ja hallittavissa, mutta harvoin parannettavissa. Laulaja kuitenkin sanoo aikovansa taistella syöpää vastaan ja kiittelee fanejaan saamastaan tuesta.

”Te annatte minulle voimaa, jota tarvitsen valmistautuakseni tähän taisteluun. Rehellisesti sanoen olin todella lähellä luopua toivosta kokonaan, enkä uskonut tästä seuraavan mitään hyvää. Totta kai minua pelottaa, kuten ketä tahansa normaalia ihmistä. Mutta kun näen kaikki rohkaisevat viestit Facebookissa… Tunteet ottavat vallan. Minä itken, tulen vahvemmaksi ja ymmärrän, mitä te tarkoitatte minulle. Uskon rukousten ja positiivisen ajattelun voimaan ja siitä minun on kiittäminen teitä kaikkia.”

Rigor Mortis -yhtyeessä (jonka muita jäseniä olivat muun muassa Ministryn Mike Scaccia ja Gwarin Casey Orr) laulanut Corbitt perusti Warbeastin vuonna 2006. Phil Anselmo löysi bändin ja kiinnitti tämän Housecore Records -lafkalleen, joka julkaisi bändin Krush the Enemy -debyyttialbumin vuonna 2010. Warbeast aikoo julkaista kesällä kolmannen pitkäsoittonsa, jonka Anselmo on myös tuottanut.

Lisää luettavaa