Watainin kitaristi jää sivuun yhtyeen keikoilta – syynä julkisuuteen noussut natsitervehdyskuva

Black metal -yhtye on parhaillaan Amerikan-kiertueensa loppusuoralla.

28.03.2018

Black metal -yhtye Watainin meneillään oleva Amerikan-kiertue ei ole sujunut aivan ongelmitta. Ensin bändi joutui lämppärinä toimivan Deströyer 666:den vuoksi vaihtamaan keikkapaikkaa San Franciscossa ja nyt yhtyeen keikkakitaristi on joutunut siirtymään miehistöstä sivuun määrittelemättömäksi ajaksi.

Set Teitan eli Davide Totaro päätti vetäytyä lavalta sen jälkeen, kun julkisuuteen nousi kuva Watainista, jossa Totaro seisoo käsi natsitervehdyksessä. Lisäksi Totaroa kohtaan on hiljattain esitetty natsisyytöksiä myös keikalta kuvatun videon perusteella, jossa kitaristi niinikään tuulettelee kainaloaan.

MetalSucks-sivusto kertoo saaneensa Watainin nokkamies Erik Danielssonilta lausunnon, jossa tämä vahvistaa keikkakitaristin päätöksen ja kommentoi lisäksi yleisesti ottaen ongelmia ja vastustusta, jota äärimetalliyhtyeet erityisesti Amerikassa ovat viime aikoina kohdanneet.

”Kuvassa näkyvä ele on pelkkää pilaa, emmekä aio kommentoida sitä tämän enempää. Mutta laittaakseen pisteen tälle väsyttävälle ja aikaavievälle hölynpölylle kyseinen kitaristi on päättänyt jäädä toistaiseksi syrjään välttääksemme toivottomat keskustelut aiheesta”, Danielsson kommentoi MetalSucksille.

”Lisäksi syljemme kohti niitä, jotka pahantahtoisessa välinpitämättömyydessään yhä kuvittelevat Watainilla olevan minkäänlaista poliittista agendaa. Olemme 20 vuoden ajan todistaneet väitteet valheellisiksi ja ihmisten pitäisi tässä vaiheessa jo tietää paremmin.”

”Lopuksi sanomme koko sydämestämme ’haistakaa vittu’ kaikille niille, jotka ruokkivat tätä järjetöntä moraalista noitavainohysteriaa, joka tällä hetkellä mädättää koko heavy metal -kulttuuria maailmanlaajuisesti. Hail Satan!”

Bändi ei ole toistaiseksi kommentoinut tapausta suoraan omissa virallisissa kanavissaan kuten sosiaalisessa mediassa. Watainin jenkkirundi päättyy tulevana lauantaina 31. maaliskuuta.

Lisää luettavaa