Weightless Worldin Eyes of a God on eeppinen hybridi energistä raskautta – katso video

Kappale on viimeisin maistiainen marraskuussa ilmestyvältä toiselta pitkäsoitolta.

11.10.2023

Jyväskyläläinen modernia metallia soittava Weightless World julkaisee 9.11. toisen pitkäsoittonsa Sleepwalker. Levyltä on nyt julkaistu viimeisimpänä maistiaisena kappale Eyes of a God, jonka kylkeen kuvattiin musiikkivideo Repoveden kauniissa luonnossa.

”En ole koskaan ollut yhtä vakuuttunut minkään kappaleemme demon potentiaalista kuin Eyes of a Godin. Ensimmäinen versio oli melankolisempi sekä hitaampi, mikä mielestäni kaipasi kipeästi energiapiikkiä tullakseen hyvästä aihiosta joksikin erityiseksi. Lähdin visioni mukaisesti muokkaamaan kappaleen perusrytmiikkaa menevämpään suuntaan sekä sävelsin pari uutta osaa rikastamaan jo valmiiksi hyvää pohjaa. Lopputulos onkin mielenkiintoinen ja eeppinen hybridi ’energistä raskautta’ ja antaa edelleen itselleni kylmiä väreitä”, kuvailee kitaristi Valtteri Viinikka.

”Videolla pureudutaan siihen, kuinka ihminen tiedostamatta tai tiedostaen kantaa jonkinlaista taakkaa harteillaan ja yleensä tuppaa tekemään sen yksin. Taakka voi olla monesta asiasta koostuva sekalainen kantamus, jolloin pienistä asioista koostuva kokonaisuus tuntuukin isolta ja vaikealta kantaa. Irti päästäminen voi olla yllättävän vaikeaa; myös niistä asioista, jotka ovat loppujen lopuksi aika pieniä, kun vain objektiivisesti pystyisi katsomaan.”

Lisää luettavaa