Wolf Hoffmann ja Mark Tornillo avaavat Acceptin uuden levyn saloja biisi biisiltä

Humanoid julkaistaan 26.4.

22.04.2024

Saksalainen heavy metal -veteraani Accept julkaisee tulevana perjantaina (26.4.) uuden Humanoid-pitkäsoittonsa. Kyseessä on kitaristi Wolf Hoffmannin johtaman ryhmän seitsemästoista albumi ja kuudes vuonna 2009 mukaan remmiin hypänneen laulaja Mark Tornillon kanssa.

Seuraavassa Hoffman ja Tornillo käyvät uutta albumiaan läpi biisi biisiltä ja avaavat hieman kappaleiden taustoja ja merkityksiä.

Diving Into Sin

Wolf: ”Idea biisiin syntyi ajatuksesta, että joskus meillä kaikilla on tarve tehdä asioita, joita meidän ei pitäisi tehdä. Meidän halutaan elävän ’normien’ ja yhteiskunnan määrittelemien rajoitusten, lakien ja moraalin mukaan, mutta joskus haluamme vain haistattaa vitut kaikelle sellaiselle. Biisiä ei ole tarkoitus ottaa liian kirjaimellisesti, vaan se enemmän pistää ajattelemaan ja kyseenalaistamaan hyväksyttyjä tapoja.”

Humanoid

Mark: ”Ihmiset ovat spekuloineet tekoälyn kehittymistä jo vuosia. Pystyykö ihminen hallitsemaan luomustaan ja kuinka vilpittömästi? Jos ei, miten meidän käy? Kenties saamme tietää sen hyvinkin pian!”

Wolf: ”Humanoid on tavallaan jatkoa Metal Heart -kappaleelle. Mikä silloin tuntui utopistiselta idealta ja kaukaiselta tulevaisuudelta on nyt tulossa todeksi. Siksi myös kansitaiteessa on viittaus metalliseen sydämeen.”

Frankenstein

Mark: ”Klassinen tarina hirviön näkökulmasta kerrottuna. Mielestäni hän oli pelkkä viaton sivustaseuraaja. Ei hän pyytänyt tulla herätetyksi henkiin, mutta hän on kuitenkin iloinen saadessaan olla taas elossa!”

Wolf: ”Biisin idea on lähtöisin (kitaristi) Uwe Lulisilta. Teimme yhdessä muutamia biisejä ja tämä päätyi niistä mukaan levylle.”

Man Up

Mark: ”Elämässä on asioita, joita ei voi hallita. Kun ne lyövät sinut maahan, on vain yksi tie takaisin ylös. Miehisty!”

Wolf: ”Mark kirjoitti ensin tekstin ja minä tein sävellyksen sen ympärille. Se oli hauska tapa työskennellä. On aina hyvä olla jokin lähtöpiste musiikkia tehdessä.”

The Reckoning

Mark: ”Maailmanlopun neljä ratsumiestä iskee taas! Ei armoa, ei toista mahdollisuutta? Onko tämä tosiaan loppu?”

Wolf: ”Sanoitus perustuu (basisti) Martin Motnikin ideaan ja sen teemat pyörivät viimeisen tuomion ja karman ympärillä. Ne ovat asioita, joita me kaikki jossain vaiheessa elämää pohdiskelemme niin yksilöinä kuin kollektiivina. Myös tämän biisin kohdalla sanoitukset tulivat ennen sävellystä.”

Nobody Gets Out Alive

Mark: ”Olit elämässäsi missä pisteessä tahansa, meillä kaikilla on yksi yhdistävä asia: kuolevaisuus. Täältä on vain yksi tie ulos.”

Ravages of Time

Mark: ”Elä ja opi, vanhene arvokkaasti… Joka tapauksessa aika vaatii veronsa. Mikään ei ole ikuista, joten paras alkaa elää nyt!”

Wolf: ”Tämä kappale on hyvin lähellä sydäntäni. Pidän ajatuksesta, että ihan rehellisesti me kaikki vanhenemme eikä mikään säily ikuisesti. Tunnen usein olevani edelleen 16-vuotias, joka innostuu metallimusiikista ja matkustaa ympäri maailmaa, mutta samaan aikaan kello tikittää. Joten kyllä, parempi nauttia matkasta kun vielä voi!”

Unbreakable

Mark: ”Anthem kaikenikäisille metallipäille. Me taivumme mutta emme murru!”

Wolf: ”Tämän biisin kohdalla palloteltiin monia erilaisia sanoitusehdotuksia. Lopulta päädyimme tähän. Biisissä kiteytyy loistavasti Acceptin keikkojen tunnelma ja henki sekä yhteys ja ystävyytemme faneihin maailmanlaajuisesti.”

Mind Games

Wolf: ”Uusia biisejä kirjoittaessa pohdin, miten paljon mielemme meitä ohjailee. Koen usein mieltä haastavia hetkiä ja omituisia unia, kuten useimmat tuntemani ihmiset myös kokevat. Joten kyllä, tämä biisi on minulle hyvin todellinen.”

Mark: ”Mielellämme on tapana pelleillä kanssamme, erityisesti unien kautta. Joskus tuntuu siltä, ettei näiltä leikeiltä voi paeta.”

Straight Up Jack

Mark: ”Älä siloittele tai pehmennä asioita vaan kerro ne minulle suoraan ja peittelemättä!”

Wolf: ”Tämä biisi on täysin Markin heiniä. Hän antoi minulle sanat ja minä kirjoitin 3-4 erilaista sävellystä, mutta yksikään ei tuntunut sopivan siihen, mitä Markilla oli mielessään. Niinpä päädyimme säveltämään yhdessä – hän näytti, millainen rytmi ja fiilis hänellä oli ajatuksissaan ja yhtäkkiä kaikki palaset loksahtivat paikalleen.”

Southside of Hell

Mark: ”Ojasta on pitkä matka ylös, mutta aina on aikaa kääntää elämä ympäri. Mitä aiemmin, sen parempi.”

Wolf: ”Musiikillisesti biisi venyttelee hieman rajoja, varsinkin alussa. Pidin vain hauskaa riffien kanssa enkä yhtään tiennyt, mihin ne johtavat. Esittelin yhden niistä Andylle (Sneap, tuottaja) ja hän näytti peukkua. Lopputuloksesta tuli hyvin energinen metallibiisi.”

Hard Times (cover)

Mark: ”Curtis Mayfieldin biisi, jota monet ovat lainanneet. Biisi kertoo siitä, miten emme halua ihmisten näkevän meitä vaikeina aikoina vaan pidämme kulisseja yllä ja piileskelemme.”

Wolf: ”Acceptille harvinainen cover. Kun kuulin biisin, tiesin heti, että se kuulostaa hyvältä Markin laulamana. Niinpä kokeilimme ottaa biisin käsittelyymme.”

Lisää luettavaa