Beast brownies & Herrevos cheesecake

Tuomas Karhunen kitaroi ja bassottelee makeissa bändeissä kuten Forgotten Horror, Jess and the Ancient Ones, Deathchain ja True Black Dawn. Myös kyökin puolella syntyy makeaa ja tummaa jälkeä.

Tarpeet
Beast brownies
– 230 g voita
– 230 g sokeria
– 4 kananmunaa
– 60 g Van Houten -kaakaojauhetta tai vastaavaa (ei mitään O’boy-juttuja)
– 10 ml vaniljauutetta tai jonkin verran vaniljasokeria
– 2 g leivinjauhetta
– 3 g suolaa

Herrevos cheesecake
Pohja:
–  1/2 pakettia Digestive-keksejä
– 125 g voita (sulana)
– 2 rkl sokeria

Täyte:
– 3 pakettia Philadelphia-tuorejuustoa
– 3 dl sokeria
– 2 rkl vehnäjauhoja
– 4 kananmunaa
– 1 purkki ranskankermaa
– 3 tl vaniljasokeria
– 2 tl sitruunamehua

Tee näin: Beast brownies
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele vuoka voilla ja vihalla.
2. Sulata voi astiassa ja lisää sokeri, kananmunat sekä vaniljauute.
3. Lisää loputkin aineet, sekoita hyvin ja kaada taikina uunivuokaan.
4. Paista uunissa 25–30 minuuttia, mutta varo paistamasta liikaa. Itse asiassa on tärkeää, että brownie jää vähän raa’aksi, tai tuotos tulee muistuttamaan enemmänkin kakkupohjaa.

Tee näin: Herrevos cheesecake
Pohja:
1. Murskaa keksit. Sekoita murskaan voi ja sokeri.
2. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle. Paista noin 165 asteessa kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte:
1. Vaahdota sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, sokeri ja jauhot. Lisää tämän jälkeen kevyesti vatkaten yksi kananmuna kerrallaan juustomassaan.
2. Lisää loputkin raaka-aineet sekoittaen ja kaada seos keksipohjan päälle. Paista noin 165 asteessa reipas tunti, tai kunnes juustokakun pinta saa väriä.
3. Anna juustokakun jäähtyä rauhassa vuoassaan, ja siirrä se jääkaappiin tekeytymään yön yli.

Tuomaksen luonnehdinta:
”Beast Brownies -resepti on Therionista tutun Lori Lewisin kanssa taannoin kyhätty. Lori oli käymässä luonani Ruotsissa, ja hän kun on amerikkalainen, tuli idea tehdä näitä. Jokin salainen ainesosa on kuitenkin jäänyt minulta kirjaamatta, koska nyt tulos ei ollut aivan yhtä makea ja suklainen. Taikinaa vuokaan kaataessa siihen kannattaakin lisätä oman maun mukaan esimerkiksi pieniä suklaamurusia, jotta tuotos maistuisi makeammalta. Juustokakun tekeminen oli vuosia sitten työn ja tuskan takana. Taisi olla vuonna 2009, kun päätin leipoa monessakin bändissä kanssani soittavalle rumpalille, eli Kassaralle, syntymäpäiväkakun. Juustokakkuja on monenlaisia, ja päädyin tekemään epätoivoisena kolme erilaista ennen kuin sain mieleiseni. Tämä versio olikin synttärijuhlilla menestys: miehet halusivat poseerata valokuvissa kakkupalan kanssa, ja naiset vaativat reseptiä.”

Megan tuomio:
”Kevään ja sadannen Heavy Cooking Club -reseptin kunniaksi tarjolla on sekä mustaa että valkoista makiaa. Säännöllisesti näitä herkkuja valmistamalla niin meijerien tulos kuin oma paino kääntyy takuuvarmasti nousuun – ja voivuoret laskuun. Kun sokerissa ja voissa ei ole säästelty, hampaat alkavat sulaa jo ensimmäisen vähänkään reilumman palan jälkeen. Lisämakeutta beast browniet eivät minusta kaipaa, mutta kyllähän suklaamuruset tuovat oman mukavan säväyksensä makuun. Eksotiikkaa voi hakea erilaisilla makusuklailla, joista etenkin minttuversio voisi tuoda mukavaa raikkautta muuten raskaaseen makuun. Juustokakku on astetta kevyemmän makuinen, vaikka sisältää sekin toki kaloreita enemmän kuin riittävästi. Vaan kuka täysjärkinen niitä nyt laskee, kun herkuista on kysymys. On melkoisen merkillistä, kuinka hyvältä maustamaton tuorejuusto maistuukaan kakun päällysteenä. Appelsiini- tai sitruunaversiolla saattaisi saada makunystyröille mukavaa pirtsakkuutta, ja rahkatäytteiseksi versioksi muuntautuminen käynee sekin helposti, jos kaipaa vaihtelua. Eipä leipominenkaan välttämättä ole kauhean vaikeaa, kuten nämäkin reseptit hyvin osoittavat.

 

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden sivuilla tutkiva kulinaristi Miika “Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku vaatii raskaat ruoat!