Black Sabbathin uuden levyn nimi on 13, mutta kuka onkaan rumpalina?

13.01.2013

Black Sabbath teki viime vuonna muutaman keikan ja on vääntänyt levyä vähän yli vuoden ajan alkuperäisen laulajansa Ozzy Osbournen kanssa. Edellisen kerran Ozzy on laulanut Black Sabbath -levylle vuonna 1978 (Never Say Die), joten on tässä jo odoteltukin.

Levy on nyt valmistunut huolimatta Tony Iommin raskaista kemoterapiahoidoista ja rumpalisotkusta, jonka seurauksena Bill Ward ei ole ollut mukana äänityksissä eikä keikoilla. Livenä rumpuhomman hoiti Tommy Clufetos, mutta levyllä soittaa RATM- ja Audioslave-mies Brad Wilk! Valinnassa on yllättävän paljon järkeä, sillä Wilk jos kuka on oikealla tavalla kulmikas ja raskaskätinen soittaja tähän bändiin. Se puute hänellä tosin on, että hän ei ole Bill Ward.

Tulevan Black Sabbath -levyn nimi on 13 ja sitä voi odotella julkaistavaksi kesäkuussa. Levylle tulee 12 biisiä. Tiedossa on toistaiseksi vain yksi biisinimi, God Is Dead. Levyn on tuottanut Rick Rubin. Butlerin mukaan Rubin soitatti bändille heidän ensimmäistä levyään, käski kuvitella että on vuosi 1969 ja kysyi, millaisen levyn tekisitte seuraavaksi. Vastaus kuullaan kesäkuussa.

Bändi lähtee keikoille Uuteen-Seelaantiin, Japaniin ja Australiaan levynjulkaisun jälkeen. Muitakin keikkasuunnitelmia on.

Lisää luettavaa