”Häpeäkseni myönnän pudonneeni jälleen kärryistä” – Five Finger Death Punch jatkaa kiertuettaan ilman laulaja Ivan Moodya

Moodyn sijaan mikrofoniin räyhää Bad Wolves -solisti Tommy Vext.

15.06.2017

Tällä viikolla olemme saaneet (jälleen) seurata Five Finger Death Punch -yhtyeen edesottamuksia ja draamaa, jonka keskiössä on erityisesti bändin laulaja Ivan Moody. Tapahtumaketju lähti liikkeelle alkuviikosta, kun yhtyeen konsertti meni niin sanotusti käteen ja bändi lopetti keikkansa kesken 40 minuutin jälkeen. Moody myös kommentoi lavalla keikan jäävän hänen viimeisekseen bändin riveissä.

Eilen kerroimme yhtyeen julkaisseen Facebook-sivuillaan tiedotteen, jonka mukaan käynnissä oleva Euroopan-kiertue jatkuu penkin alle menneestä keikasta huolimatta suunnitellusti. Nyt yhtyeen verkkosivuilla on julkaistu tarkempi ja laajempi tiedote, jonka mukaan bändi jatkaa kiertuettaan ilman Ivan Moodya. Syyksi kerrotaan päihdehistoriastaan tunnetun laulajan retkahtaminen.

”Häpeäkseni myönnän pudonneeni jälleen kärryistä. Olin huteralla pohjalla jo ennen Tilburgin-keikkaamme ja vaikka moni pieleen mennyt asia ei ollutkaan minun käsissäni, epäonnistumisen häpeä työnsi minut rajan yli. Ei ole reilua muuta bändiä tai fanejamme kohtaan, että jatkan esiintymistä nykyisessä kunnossani. Addiktina olemisen yksi hirveimpiä puolia on yksinäisyys, joten bändiltä ja faneiltamme saama tuki on minulle tärkeää. Olen vannoutunut kuntoutumaan, jotta pääsen jälleen lavalle mahdollisimman nopeasti”, Moody kertoo tiedotteella.

”Olemme yhtä hämmentyneitä ja surullisia kuin muutkin seuratessamme veljemme jatkuvaa taistelua. Lähes jokainen tuntee jonkun, joka kamppailee addiktion kanssa ja ymmärtää, miten vaikeaa on katsoa sivusta, kun välittämäsi henkilö tuhoaa itseään. Mutta bändimme on enemmän kuin yksittäisten jäsentensä summa ja aiomme soittaa kaikki keikat, joihin olemme sitoutuneet ja vielä sitä seuraavatkin”, kitaristi Zoltan Bathory puolestaan toteaa.

Moodyn tuuraajaksi yhtye on kiinnittänyt Tommy Vextin (Bad Wolves, ex-Westfield Massacre), joka nähtiin lavalle myös Tilbergin keikalla laulamassa setin ensimmäiset kappaleet ennen Moodyn saapumista. Vextin toteaa olevansa pestistään otettu ja osoittaa myös sympatiaa Moodylle.

”Olen itse ollut nyt kahdeksan vuotta kuivilla, joten voin hyvin kuvitella, mitä Ivan käy läpi. Tunnen velvollisuutta paitsi Five Finger Death Punchin faneja, mutta myös Ivania kohtaan, hoitaessani keikat kunnialla ja auttaessani näin Ivania pääsemään taas jaloilleen.”

Lisää luettavaa