Vuoden parhaat julkaisut – artisti listaa: Horse Latitudes

12.12.2012

Tuoreessa juttusarjassamme päästämme artistit listaamaan vuoden suosikkejaan. Maanantaina sarja korkattiin Abhorrencen toimesta, eilen oli vuorossa Hexvessel ja tänään puheenvuoro annetaan Horse Latitudesille.

Keväällä Megan haastattelussa olleen primitiivistä doomia jurnuttavan trion vuosi on ollut kohtalaisen vilkas. Horse Latitudes heitti kourallisen keikkoja, julkaisi kakkosalbuminsa sekä splitit Hooded Menacen ja Loisen kanssa. Tämän vuoden puolella on vielä kertaalleen mahdollisuus nähdä bändi livenä 29. joulukuuta Lepakkomiehessä ja ensi maaliskuussa Horse Latitudes kiertää Suomea Conanin kanssa.

Kahden basistin takana istuvan laulaja-rumpali Harri Kuokkasen listalla musta metalli on vienyt paalupaikat, mutta muuten kotioloissa näyttäisi pauhaavan meditatiivinen raskas musiikki.

1. Master’s Hammer – Vracejte Konve na Místo
Tässä bändi, joka kuulostaa vain ja ainoastaan itseltään. Härski ja anteeksipyytelemätön levy, joka imaisee mukaansa ja taivuttaa itsensä uusintakuunteluun.

2. Mgla – With Hearts Toward None
Kuten niin kovin usein hyvän musiikin tapauksessa, sitä ihmettelee kuinka niin perinteisistä elementeistä voi saadakin niin tuoretta ja oivaltavaa musiikkia aikaiseksi. Kaunis, riipaiseva levy, jolla kaikki tuntuisi olevan kohdallaan.

3. Bong – Mana-Yood-Sushai
Tunnelmamusiikkia sanan parhaassa, meditatiivisessa merkityksessään. Vaikea tätä on lähteä paloiksi purkamaan. Jatkuvaan soittoon.

4. Om – Advaitic Songs
State of Non-Return -kappaleen ensikuulemisesta oli selvää, että aiempi Om-suosikkini Conference of the Birds oli saamassa rinnalleen toisen, erilaisen levyn. Loistava, tasapainoinen kokonaisuus, jonka myötä bändi laajentaa maisemiaan itseäni miellyttäviin suuntiin. Yksityiskohtiensa ja vangitsevan tunnelmansa myötä rikas taideteos.

5. Opium Warlords  We Meditate Under the Pussy in the Sky
Aito ja persoonallinen levy luonnollista ja monimuotoista, tekijänsä kuuloista musiikkia. Ei mitään taustamusiikkia, vaan pikemminkin kouraiseva tutkimusmatka niille, jotka malttavat keskittyä, kuunnella ja antautua.

Lisää luettavaa