Ilmoitus: Huomioi nämä, kun haet lainaa netistä

Äkillinen rahantarve voi yllättää lähes kenet tahansa ja yleensä juuri silloin, kun sitä vähiten odottaa. Odottamattomiin menoihin on myös vaikeaa varautua etukäteen, sillä monesta kotitaloudesta löytyy varmasti muitakin rahareikiä, joihin palkka tai muut tulot hupenevat nopeasti.

23.11.2022

Mainos: Lenders

Vakuudeton laina on nopea ratkaisu

Joissakin tapauksissa vakuudeton kulutusluotto voi auttaa paikkaamaan yllättävää rahantarvetta juuri silloin, kun rahaa ei ole mahdollista lainata esimerkiksi perheenjäseneltä tai ystävältä.

Yhtenä merkittävänä etuna on nimenomaan se, että nopeasti maksettava pikalaina voi olla tilillä usein jopa saman vuorokauden sisällä siitä, kun lainahakemus on jätetty.

Tämän ansiosta voit ennen kaikkea kattaa äkillisiä ja odottamattomia menoja, mutta nopeasti maksettava pikalaina soveltuu myös moneen muuhun käyttötarkoitukseen, kuten uuden kodinkoneen ostoon, lomamatkan varaamiseen tai vaikkapa keittiön maalaamiseen.

Lainaa hakiessasi sinun ei tarvitse selvittää luotonmyöntäjälle erikseen, mihin käyttötarkoitukseen aiot lainan käyttää.

Pidä nämä asiat mielessä hakiessasi lainaa

On hyvä pitää mielessä, että nopea ja helppo laina on aina laina, joka tulee maksaa takaisin korkoineen ja kuluineen.

Liian hätäisesti tehty lainapäätös voi tulla kalliiksi, jos eri lainatuotteita ei muisteta vertailla huolellisesti keskenään. Tämä johtuu siitä, että lainamarkkinoilta löytyy tänä päivänä valtavasti tarjontaa, joten edulliselta vaikuttava lainatarjous ei välttämättä ole juuri sinulle edullisin vaihtoehto.

Halvin laina ei välttämättä aina löydy omasta pankista

Moni suuntaa ensimmäisenä hakemaan lainaa ilman vakuuksia omasta pankista, mutta yllättäen edullisempi lainatarjous voi löytyäkin verkosta.

Kun pyydät lainatarjouksia mahdollisimman useasta eri pankista ja rahoituslaitoksesta, varmistat samalla, että todennäköisyys edullisimman lainan löytämiseksi kasvaa. Lainatarjousten täyttäminen yksitellen voi kuitenkin olla uuvuttavaa ja vie paljon aikaa. Tästä syystä lainojen kilpailutus on helppo jättää tänä päivänä lainavertailupalvelun tehtäväksi.

Vertaa kymmeniä lainapalveluja yhdessä paikassa

Lenders.fi auttaa sinua kilpailuttamaan jopa yli 20 eri lainantarjoajaa. Löydät Lendersin yhteistyökumppanien joukosta parhaat ja edullisimmat lainantarjoajat, joiden kautta voit hakea lainaa ilman vakuuksia täyttämällä maksuttoman lainahakemuksen juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Lainavertailun etu piilee lainojen todellisten vuosikustannusten vertaamisessa. Paras tapa tuoda todelliset hintaerot esille eri lainatuotteiden välillä onkin verrata lainatarjouksia toisiinsa todellisen vuosikoron perusteella.

Monet keskittyvät lainojen vertaamisessa nimelliskorkoon, jota myös suurin osa luotonmyöntäjistä mainostaa näkyvästi lainatuotteidensa yhteydessä, mutta on hyvä pitää mielessä, että vaikka nimelliskorko on lainan pääasiallinen korko, se ei pidä sisällään muita tärkeitä lainakuluja, kuten luoton avausmaksua tai kuukausittaisia tilinhoitokuluja.

Lainavertailun toiminta puolestaan perustuu lainatarjousten todellisen vuosikoron vertaamiseen, minkä ansiosta lainojen kilpailutus on tehokas ja puolueeton tapa löytää edullisin lainatarjous jopa muutamissa minuuteissa.

Mieti laina-aika ja lainan määrä tarkkaan ennen hakemista

Toinen tärkeä asia, joka kannattaa pitää mielessä, kun haet lainaa netistä, on luoton määrä ja laina-ajan pituus. Vaikka vakuudettoman kulutusluoton voi käyttää vapaasti haluamaansa käyttötarkoitukseen, lainaa kannattaa hakea juuri sen verran, kun sitä tarvitsee.

Aina tarkka lainasumma ei toki ole tiedossa, sillä esimerkiksi remonttilainan kohdalla huomioon tulee ottaa myös lisäkustannusten mahdollisuus, eli lainasumman tulisi olla riittävän suuri kattamaan kaikki kulut.

Mitä laina-aikaan tulee, omaan maksukykyyn suhteutettuna liian pitkä laina-aika voi kasvattaa lainakuluja turhaan, kun taas tiukka maksuaikataulu auttaa säästämään lainakuluissa, mutta vaarana on puolestaan se, että oma talous voi joutua tiukille esimerkiksi silloin, jos lainan takaisinmaksun aikana alkaa esiintyä myös muita odottamattomia kulueriä.

Voit arvioida Lendersin yhteistyökumppanien sivuilta löytyvän lainalaskurin avulla, miten lainan lyhennyserät muuttuvat lainasummaa ja laina-aikaa muokkaamalla. Oman henkilökohtaisen korkotason voit puolestaan selvittää jättämällä ilmaisen lainahakemuksen valitsemasi lainantarjoajan sivuilla.

Löydä edullinen laina verkosta

Vakuudettoman lainan hakemiseksi sinun ei siis tarvitse esittää lainallesi erillisiä vakuuksia tai takaajaa. Voit hakea vakuudetonta lainaa verkosta nopeasti ja joustavasti vaikkapa junassa matkalla mummolaan tai sillä aikaa, kun illallinen kypsyy uunissa.

Tutustu luotonmyöntäjän asettamiin edellytyksiin lainan saamiseksi, täytä luottohakemus verkossa, odota lainatarjouksia ja valitse niiden joukosta parhailla lainaehdoilla varustettu tarjous. Erillisiä neuvotteluita tai tapaamisia pankin kanssa ei tarvita ja lainasopimus voidaan allekirjoittaa kätevästi verkossa. Jos luotonmyöntäjä edellyttää sinulta liitteitä, kuten palkkakuittia, nekin on helppo toimittaa perille sähköisesti.

Vakuudeton laina pystyy vastaamaan hyvinkin nopeasti odottamattomaan rahantarpeeseen, mutta samalla lainaa voidaan käyttää myös elämän pienempien ja suurempien unelmien täyttämiseen.

Vaikka vakuudeton laina on mahdollista saada omalle tilille hyvinkin nopealla aikataululla, ei lainavertailua kannata koskaan jättää välistä, sillä parhaimmillaan vertailu ottaa vain muutaman minuutin, eikä ilmaisen lainahakemuksen jättäminen sido mihinkään.

Lisää luettavaa