Mainos: 6 helppoa tapaa päivittää makuuhuoneen sisustus

Jos olet kyllästynyt makuuhuoneesi sisustukseen, on aika tehdä siihen muutoksia. Työlääseen maalaus- tai tapetointiurakkaan ei kuitenkaan tarvitse ryhtyä, sillä näillä kuudella vinkillä päivität makuuhuoneen sisustuksen helposti ja nopeasti.

22.12.2023

Mainos: Hobby Hall

1. Sängynpääty on makuuhuoneen katseenvangitsija

Tyylikäs sängynpääty voi tehdä suuren muutoksen makuuhuoneen tyyliin. Jämäkkä sängynpääty antaa ryhtiä ja linjakkuutta makuuhuoneen sisustukseen ja helpottaa myös sängyn petaamista.

Sopiva sängynpääty on leveydeltään vähintään sängyn levyinen, mutta voit halutessasi valita myös sänkyä hieman leveämmän päädyn. Mittaa myös makuukorkeus: sängynpäädyn korkeuden tulisi olla 1,5–2 kertaa makuukorkeuden mitta. Esimerkiksi 60 cm korkeaan sänkyyn 120 cm korkea sängynpääty voisi olla tyylikäs ja jämäkkä katseenvangitsija.

Millainen tyyli makuuhuoneessa yleisesti ottaen on? Onko sisustus modernin skandinaavinen, runsaan maalaisromanttinen vai kenties rennon boheemi? Huomioi myös makuuhuoneen värimaailma. Sängynpäädyllä voit lisäksi luoda makuuhuoneeseen hotellin veroista luksustunnelmaa.

Hobbyhall.fi-verkkokaupan sivulta voit hakea sängynpäätyjä esimerkiksi tietyllä värillä. Valikoimassa on kauniita sängynpäätyjä muun muassa Interieurs86-, Kooko Home- ja Milo Casa -merkeiltä.

2. Kaunis päiväpeitto luo haluamaasi tunnelmaa

Toinen nopea tapa päivittää makuuhuoneen ilmettä on vaihtaa sänkyyn uusi päiväpeitto. Päiväpeiton suuri pinta-ala vaikuttaa selvästi huoneen tunnelmaan. Voit luoda rauhallista tunnelmaa valitsemalla hillitysti kuvioidun päiväpeiton tai luoda huoneeseen särmää monivärisellä peitolla. Myös peiton materiaali vaikuttaa tunnelmaan. Tasapintainen, esimerkiksi puuvillasta valmistettu peitto henkii erilaista tunnelmaa kuin vaikkapa pehmeäpintainen samettipeitto.

Sängynkokoinen päiväpeitto antaa huolitellun vaikutelman ja helpottaa lattioiden imuroimista. Toisaalta sängyn sivuille ulottuva päiväpeitto luo rennon tunnelman ja peittää lakanat. Jos haluat roikkuvan päiväpeiton, valitse peitto, jonka leveys on vähintään 80 cm suurempi kuin sänkysi leveys.

Kun valitset päiväpeittoa, tarkista peiton pesumerkintä. Paksumpi peitto on hyvä talvikäyttöön, kun taas kesällä riittää ohuempi peitto. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät eri materiaaleista valmistettuja päiväpeittoja esimerkiksi DecoKing-, Tekstiilikompanii- ja Luhta Home -merkeiltä.

3. Verhoilla saat vaihdettua makuuhuoneen ilmettä hetkessä

Jos makuuhuoneessa on suuri ikkuna, voit muuttaa huoneen sisustusta helposti vaihtamalla verhot. Verhojen materiaalilla on merkitystä: paksut samettiverhot voivat luoda lämmintä tunnelmaa, kun taas kevyet valoverhot tekevät sisustuksesta ilmavan.

Myös pimennysverhoissa on runsaasti valinnanvaraa värien suhteen. Erilaisia pimennysverhoja löydät Hobbyhall.fi-verkkokaupasta muun muassa AmeliaHome- ja Eurofirany-merkeiltä.

4. Matto voi vaikuttaa makuuhuoneen ilmeeseen

Matto voi muuttaa makuuhuoneen sisustusta varsinkin silloin, jos makuuhuoneessa on paljon lattiatilaa ja matto on kooltaan suuri. Pehmeä villa- tai nukkamatto tuntuu ihanalta jalkojen alla. Yksivärinen matto luo harmonista tunnelmaa, mutta toisaalta kuvioitu matto voi olla mielenkiintoinen elementti sisustuksessa.

Voit vaihtaa tunnelmaa myös pienemmillä matoilla. Sängyn vieressä oleva sileäpintainen matto antaa siistin vaikutelman. Lämmintä tunnelmaa voit luoda valitsemalla sängyn vierustoille muhkeat taljat. Turkis- ja taljamattoja on tarjolla Hobbyhall.fi-verkkokaupassa esimerkiksi Narma- ja Boltze-merkeiltä.

5. Vaihda tunnelmaa valaistuksen avulla

Monesti valaistuksen merkitys unohtuu sisustusratkaisuja suunnitellessa. Makuuhuoneeseen voi luoda toisenlaisen tunnelman lisäämällä tai vähentämällä valaistusta. Voit myös kokeilla sijoitella valaistusta eri tavoilla.

Pöytä- tai lattiavalaisin voi luoda erilaisen tunnelman kuin kattovalaisin. Voit lisätä tunnelmaa valosarjoilla tai kynttilöillä. Kokeile luoda uutta tunnelmaa vaihtamalla olemassa oleviin valaisimiin pienempi- tai suurempitehoiset lamput tai tilaa uusi valaisin Hobbyhall.fi-verkkokaupasta. Valikoimassa ovat niin pöytä-, lattia- kuin kattovalaisimetkin sekä erilaiset valosarjat ja kynttilät.

6. Muuta makuuhuoneen sisustuksen yksityiskohtia

Pienet asiat ovat joskus merkittäviä kokonaisuuden kannalta. Jos sinusta tuntuu, että makuuhuoneen sisustus on rauhaton, kokeile vähentää näkyvillä olevien tavaroiden määrää. Voit säilöä tarpeelliset tavarat esimerkiksi sängynaluslaatikkoon, yöpöydän kaappiin tai hankkia säilytystilaa sisältävän sängynpäädyn.

Jos koet, että makuuhuoneen sisustus on tylsä, tuo vaihtelua sisustukseen esimerkiksi värikkään sisustustaulun avulla. Myös koristeellisilla kehyksillä varustettu peili voi luoda mielenkiintoa sisustukseen.

Luonnonelementit antavat levollisuutta huoneeseen. Kokeile lisätä makuuhuoneeseen viherkasvi tai luonnonpuusta valmistettu sisustusesine. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löytyvät muun muassa rottingista ja puusta valmistetut pöytävalaisimet sekä seinä- ja pöytäkoristeet. Tarkista myös Hobby Hall -kampanjat, joista voit löytää sisustustarvikkeita erityisen huokeaan hintaan.

Lisää luettavaa