Mainos: Kuinka somistaa terassi kesää varten?

Kesä on pian täällä taas, ja on aika suunnitella täydellinen terassi, jolla voit rentoutua ja nauttia aurinkoisista päivistä. Terassin suunnittelussa on otettava monia näkökohtia huomioon, kuten materiaalit, kalusteet ja kasvien valinta.

18.03.2024

Mainos: Hobby Hall

Viihtyisä terassi on kutsuva, ja voit nauttia terassilla vietetystä ajasta niin yksin kuin ystävien kanssa. Terassilla voi viettää esimerkiksi lämpimiä kesäiltoja tai voit nauttia aamukahvin ulkosalla, kun terassi on suunniteltu kutsuvaksi ja miellyttäväksi.

Tässä artikkelissa annamme neuvoja siihen, kuinka voit suunnitella myös omasta terassistasi viihtyisän ja kutsuvan alueen, jolla viettää aikaa.

Laita terassi kesäkuntoon: parhaat vinkit

Terassin kalustusta voi muuttaa vuodenajan mukaan, ja esimerkiksi kesää varten terassin somistus voi olla erilainen kuin joulun alla. Alla jaamme muutamia hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla voit somistaa terassin viihtyisäksi kevään ja kesän lämpimiä päiviä varten.

Ensimmäinen askel täydellisen kesäterassin suunnittelussa on tehdä terassin mittaus. Mittaa tarkasti alue, johon haluat rakentaa terassin, ja kirjaa ylös mitat. Tämä auttaa sinua hahmottamaan terassin kokoa ja suunnittelemaan sen sijoittamisen pihallesi.

Valitse sopiva terassimateriaali

Terassin materiaali vaikuttaa sekä terassin ulkonäköön että sen kestävyyteen. On olemassa monia erilaisia terassimateriaaleja, kuten puu, komposiitti ja kivi. Harkitse eri vaihtoehtoja ja valitse materiaali, joka sopii parhaiten tarpeisiisi ja budjettiisi.

Materiaaleja kannattaa vertailla rautakaupassa, ja parasta on aina kysyä neuvoa ammattilaiselta.

Mieti terassin toiminnallisuutta

Ennen kuin aloitat terassin suunnittelun, mieti, miten aiot käyttää terassia. Haluatko terassille ruokailutilan, rentoutumisalueen vai ehkä jopa ulkokeittiön tai grillin siltä varalta, että haluat kokeilla reseptejä ulkona? Terassin toiminnallisuus vaikuttaa sen kalusteiden ja sisustuksen valintaan.

Muista, että terassin toiminnallisuutta voi myös muuttaa vuodenaikojen mukaan.

Suojaa terassi auringolta

uringonpaiste on ihanaa, mutta liiallinen altistuminen auringolle voi olla haitallista. Suojaa terassi aurinkovarjolla tai markiiseilla, jotta voit nauttia terassista myös kuumina kesäpäivinä. Varmista, että valitset suojausjärjestelmän, joka sopii terassin kokoon ja tyyliin.

Valitse sopivat terassikalusteet

Terassikalusteet ovat tärkeä osa terassin suunnittelua. Valitse kalusteet, jotka sopivat sekä terassin tyyliin että käyttötarkoitukseen. Huomioi myös kalusteiden materiaali ja kestävyys ulko-olosuhteissa. Voit myös usein käyttää höyrypesuria, joidenkin materiaalien puhdistamiseen.

Mieti myös, kannattaako terassille hankkia terassimatto. Pehmeä terassimatto voi olla hyvä valinta etenkin kesäkuukausille.

Harkitse kasvien lisäämistä

Kasvit tuovat terassille vihreyttä ja eloa. Harkitse erilaisten kasvien lisäämistä terassille, kuten ruukkukasveja, köynnöksiä tai jopa pieniä puita. Valitse kasvit, jotka viihtyvät ulkona ja sopivat terassin valaistusolosuhteisiin. Esimerkiksi jotkut Oulu hotellit hyödyntävät kasveja sisustuksessaan, ja se voi tuoda myös omalle terassille luksusmaisempaa tunnelmaa.

Valitse sopiva valaistus

Valaistus luo tunnelmaa terassille ja mahdollistaa terassin käytön myös iltaisin. Valitse sopiva valaistus, kuten ulkovalot, kynttilät tai valosarjat. Huomioi myös valaistuksen energiatehokkuus ja valonlähteiden kestävyys ulko-olosuhteissa. Voit etsiä parhaat tuotemerkit lampuille netistä.

Lisää terassille säilytystilaa

Säilytystila on tärkeä osa terassin suunnittelua, erityisesti jos sinulla on paljon terassikalusteita tai -tarvikkeita. Harkitse esimerkiksi terassilaatikoiden, säilytyspenkkien tai kaappien lisäämistä terassille. Näin voit pitää terassin siistinä ja säilyttää tarvikkeet helposti saatavilla.

Suunnittele terassin viihtyisyys

Terassin viihtyisyys on tärkeä tekijä, joka houkuttelee sinua viettämään aikaa ulkona. Lisää terassille mukavia tyynyjä, pehmeitä mattoja ja lämpimiä vilttejä. Harkitse myös tuulettimien tai lämmittimien lisäämistä, jotta voit nauttia terassista myös viileämpinä iltoina.

Esimerkiksi terassin omistavalle ystävälle tyynyt ja peitot voivat olla erinomainen lahja.

Lisää terassille oma persoonallinen tyyli

Anna terassille oma persoonallinen tyyli valitsemalla sisustus ja koristeet, jotka heijastavat omaa makua ja tyyliäsi. Valitse esimerkiksi värikkäitä tyynyjä, koriste-esineitä tai ulkokankaita, jotka sopivat yhteen terassin kokonaisilmeen kanssa.

Lisää luettavaa